tisdag 23 juni 2009

Fundering

Det visade sig vara en god taktik att åka i väg med soporna direkt som man öppnade på Breviksberget. Genvägen blev dock en senväg eftersom min normala väg dit hade blivit cykelväg så det var bara backa och ta stora vägen.
Efter det besöket gjorde jag bort mitt vattningsuppdrag och kunde vända hemåt, efter att ha mött dagens första regnskur var jag hemma före 9.
Hann göra bort dvs utomhusaktiviteter och även berätta för en arbetande stackare om hur skönt det var med semester och vackert väder.

Ibland blir man staffad direkt hann knappt fundera på nästa lämpliga arbetsuppgift innan himmeln öppnade sig för en rejäl skur tror inte regnmätaren hann med riktigt men 15 mm är ganska mycket på några minuter.

Det var bara att fördriva tiden inomhus en stund men än sen det är ju semester!

Ser att äntligen kan Leaderområdet Spira Fyrkanten börja arbeta för nu är avtalet med länsstyrelsen underskrivet och fem projekt är i startgroparna bla Det händer på landet i Pite (PiteUnika)


Eftermiddagen ägnades åt ett planerat besök på Piteå Älvdals Sjukhus, hemma igen blev det ett besök hos grannen innan det var dags för att sätta sig framför TV och titta på U21 fotboll Sverige - Serbien, 2-0 efter 15 minuter lovar gott! Faktiskt en fartfylld och trevlig match så här långt.
Återstår att se var det slutar. Serbien reducerar i 28 minuten. Sverige gör 3-1 efter 30 minuter.

En fundering : om man nu har förtroendet att köra en firmabil bör man kanske tänka lite extra på hur man uppträder eller?

Rönnberget 090623

Ingemar

www.rafo.bd.se
www. ronnberget.se





måndag 22 juni 2009

Semester

Första semesterdagen skulle ju inledas med sovmorgon och det blev det väl även om många inte betraktar ½ 8 som speciellt mycket till sovmorgon.
Efter en lat frukost var det dags att börja samla ihop ett lass med skräp för vidare transport till Breviksberget. Kyl, TV mm lastades från bygdegården sen var det bara fylla på med mer hemma. Sysslade ett tag med strategisk planering innan det var dags att åka och handla.
Sen satte jag mig helt enkelt framför TV och följde avslutningen av golfen.
Passade också på att ta några bilder av Freddi för att illustrera semestern.
Imogon bitti går soptransporten iväg onödigt att förta sig första semesterdagen.

Rönnberget 090622
Ingemar

www.rafo.bd.se
www.ronnberget.se