lördag 11 augusti 2007

Tankar

070811 Konsthallen

Återigen dags för vaktning på konsthallen, fyra timmar kan vara en lång tid om ingenting händer.

11.44
En besökare under första timmen!

Det går framåt nu har man fått till trottoaren utanför konsthallen, med lite tur är kanske allt klart innan snön kommer!

Hur locka besökare hit, helt klart är läget inte lika bra som på gågatan där kunde lördagsflanörerna slinka in när de passerade.
De som passerar här tycks vara på väg till eller från ICA eller någon annan affär.

Några lördagsflanörer ser man inte. Vad som skulle behövas är något som får folk att stanna upp och se att här finns en konsthall!
Sen skulle det inte skada med en ordentlig hänvisning från gågatan, överhuvudtaget är det stora brister i marknadsföringen inte minst från arrangerande föreningar.

12:15
I brist på annat hittade jag besöksstatistiken senaste veckorna som fördelade sig så här för lördagar from v 27 27, 11, 22, 25, 56, högsta siffran var vid vernissagen för denna utställning det innebär att man har ca 7 besökare per timme, att komma dit idag verkar nog avlägset!

12.39
Ojdå besökarna bara väller in, nåja, men fyra icke Pitebor som tyckte att konsthallen var ljus och fin samt tre släktingar till fotografen som hade haft problem med att hitta konsthallen, förbättrar onekligen statistiken.

13.15
Undrar hur många av Bildgruppens medlemmar som besökt utställningen, Bildgruppen är ju arrangör av denna utställning, hoppsan just då tittar Tobbe in och berättar att det faktiskt finns en hänvisningsskylt uppe på Storgatan.

13.37
Åter till ämnet. Förmodligen blir det samma utställningsperioder 2008 som tidigare år även om augusti inte är speciellt bra månad rent praktiskt med semestertider under juli och augusti.
Utställningen i augusti blir Ung fotograf med en återgång till det gamla konceptet med jurybedömd utställning.
Vad utställningen i april- maj skall handla om vete knappast ens gudarna, tema = chockera skulle kanske vara något men risken är väl att medlemmarna blir mest chockerade och inte åstadkommer några bilder!

Ibland för att inte säga oftare och oftare funderar jag på om man inte skulle skita i alla ideella åtaganden och bara ställa sig vid sidan och titta på som passiv åskådare!!

14.12
Sista timmen och då kom besökaren som vänder i dörren, denna gjorde dock en snabbrunda i lokalen, en vanlig kommentar från dörrvändarna är ”är det foto”!

Egentligen skulle man för att fördriva tiden fotografera folk som bara går förbi, sen kunde man kalla utställning ”Varför kommer du inte in”.
Gatan är ju en offentlig plats så det borde väl inte vara något hinder.

Beträffande branden bland kyrkstugorna så letar polisen fortfarande efter pyromanen.
Ett annat problem gäller försäkringen tydligen var en del som inte hade någon försäkring medan de som hade försäkrat bara hade sitt rum försäkrat, tveksamt om själva stugorna var försäkrade. Låter som att det kan bli en knepig fråga att lösa.

14.38 17 besökare undrar just om det kommer någon mer

14.53 Ytterligare fyra dörrvändare och de vände i ytterdörren

14.59 Men nu är det bara att stänga och låsa, inte det, två sista minuten besökare tittar in för att kolla utställningen och de verkar mycket intresserade

15:10 Men nu kan man stänga och åka hem för att fortsätta med förberedelserna för morgondagens Landsbygdsdag.

Har man sett på tusan det börjar regna inget störtregn men ändå bara backa in släpvagnen i garaget och lasta där.

För några veckor sen knäckte min hjälpsamma katt Freddi en lilja. Inte mycket annat att göra än bara stoppa ner den i jorden igen, idag hade den bestämt sig för att det var dags för blomning


Ingemar

fredag 10 augusti 2007

Sista semesterdagen

Så var det slut på semestern den här gången och sammantaget har det varit ganska bra semesterväder med undantag av en regnig vecka!
Idag har jag fortsatt med rödfärgning av bagarstuga och lekstuga, det blir lite jobbigt med målning från stege tycker att mästa tiden går åt till att flytta stegen och springa upp och ner.
Har man sen fel skor så får man ganska fort ont i fötterna, gamla hederliga träskor var utmärkta när man skulle stå i stegar sen hade de förstås en massa andra brister.
Glasögon skall man inte ha när man målar det är lätt hänt att de hamnar i målarburken vilket mina gjorde, nåja det var bara skölja och torka dem.

Har också hållit på med förberedelser inför Landsbygdsdagen att påstå att det är klart är nog en viss överdrift men förhoppningsvis är det klart till på söndagmorgon.

070810
Ingemar

torsdag 9 augusti 2007

Åska

Ett mindre bakslag på vädret blev det kanske men större delen av dagen har det varit varmt och fuktigt och på eftermiddan kom tom en och annan åskskur och även åskan hörde av sig men sen ser det ut att klarna upp igen.

Dagen har används till att fara runt och fixa en del saker inför kommande Landsbygdsdag, vi hade ett avstämningsmöte i badhusparken och där dök faktiskt pressen upp, förhoppningsvis kommer det en liten blänkare i tidningen före helgen, det gör ju inget om män den är stor heller.

Som vanligt är det en del som inte hört talas om arrangemanget förrän i sista minuten så kansliet blir nog nerringt sista dagarna.

Nåja det mesta är faktiskt under kontroll återstår bara de egna aktiviteterna men som vanligt får de anstå till sist!

070809

Ingemar

onsdag 8 augusti 2007

Hett

Ännu en varm dag kan man lägga till handlingarna och inteligent som man är väljer man att sätta sig i bilen och åka till Luleå för kombinerat möte och shoppingronda.

Hittade som tur var en skuggig plats att placera bilen på vid första stoppet, efter diskussioner lunch och fortsatta diskussioner var det dags att ställa in siktet på Storheden och diverse inkösställen. Första stoppet blev nyöppnade Biltema, ett tag sen man öppnade men första besöket för mig. Affären är stor och ingenting hittar man trots terminaler där man kunde söka och få uppgifter om var det fanns dessutom kunde man få upp en inköpslista men vad hjälpte det när man ingenting hittade så det blev att söka manuellt hittade inga grejer för min släpvagnsreparation och egentligen ingenting annat heller förutom en rulle täckplast så då slapp jag göra ett besök på ett byggvaruhus, sen höll jag inte på att hitta utgången men det är en annan historia:)
Nästa stopp blev Jula där det faktiskt var nästan tomt på parkeringen och döm om min förvåning en massa personal, ganska typiskt när man inte har behov av hjälp, hittade faktiskt nästan allt jag skulle ha + lite till men det blev ändå ganska billigt besök.
Konstaterar att här var nog lägsta priset på konsoller till sparringskenor så fyra styck hamnade i vagnen och förmodligen kommer jag att hitta en massa konsoller när jag kommer hem!
Vanliga glödlampor var dock inte speciellt billiga och de glömde jag köpa på Biltema.
Ganska nöjd var det bara sätta sig i en varm bil och åka hem. Hemma igen kändes det svalt och behagligt att stiga ur bilen trots +31 grader ute men det fläktade faktiskt lite grand.
Förhoppningsvis skall det väl dröja ett tag innan det blir någon ny shoppingresa till Luleå.
Någon gång i September öppnar ju den nya Gallerian i Piteå och där finns bla Clas Ohlsson

070808
Ingemar

tisdag 7 augusti 2007

DN-galan

Så var det dax för årets höjdpunkt när det gäller topp friidrott.
Årets DN gala bjöd på många fina resultat och oerhört många svenska framgångar, segrar för Kallur, Holm och Klyft lovar onekligen gott inför friidrotts VM som äger rum i Japan i slutet av Augusti.
Men trots allt så är nog det största svenska glädjeämnet MUSTAFA MOHAMMED, äntligen har vi fått en svensk löpare som kan vara med och fajtas med de bästa, det ni.

070807
Ingemar

måndag 6 augusti 2007

Apparater





Just nu har jag inget flyt med olika apparater för inte så länge sedan havererade min handdator och ingen information gick att rädda någon gång under semsestern slutade samtalslistan i mobilen att fungera så man såg inte missade samtal osv.



Lösningen visade sig vara en total återställning men då försvann alla möjliga inställningar och annat som var sparat kvar fanns de tel nr som var sparade på simkortet och förmodligen går det att återskapa det mesta av adresserna från datorn, men irriterande är det man kanske skulle återgå till stentavlor men det blir tungt att släpa med sig.



Men visst är vi sårbara i dagens IT samhälle.



Det mesta av dagen har används till målning Falu rödfärg är ett ganska säkert kort fast man funderar förstås på hur prisbilden kan variera så häftigt, delvis finns det nog en förklaring i olika kvalite men riktigt hela sanningen är det nog inte.






070806



Ingemar



söndag 5 augusti 2007

Söndag

Har faktiskt använt dagen till diverse reparationsarbeten och konstaterar att det bara är en vecka kvar av semestern, så snart återgår det mesta till det normala nästa söndag genomförs ju Landsbygdsdagen och då kan man förstås hoppas på bra väder

070805
Ingemar