måndag 1 september 2008

Skator


Skator kan vara nog så besvärliga att ha i sin omgivning, tjuvaktig är väl en bra defenition på den rasen även om man förmodligen får ta en del av historierna om deras upptåg med en nypa salt. Svårfotograferade är de i varje fall vilket stärker misstanken om en brottslig bakgrund. Kommer man ut utan kamera så hoppar de glatt i väg utan allt för stor brådska, men är kameran med så ser man bara något svart och vitt som flaxar iväg och inte stannar på ett bra tag, kanske ett bra sätt att hålla dem borta. Min katt Freddi gillar dem inte kanske har de stört hans jakt.
Jakt ja idag började älgjakten och en av de första som jag träffade på jobbet var en bedrövad man som konstaterade att han missat älgjaktspremiären för första gången på 28 år, dessutom hade han liten förståelse för hur man kunde lägga vårt driftstopp till första älgjaktsveckan!
Årets älgjakt tycks ha inledds på ett lugnt och bra sätt utan några allvarliga tillbud. Detta beror nog till stor del på att dagens jägare är välutbildade och inte tar onödiga risker.
Rönnberget 080901
Ingemar


söndag 31 augusti 2008

Höst



Tiden går fort och nu är det bara lägga augusti till handlingarna. Månadens sista dag avslutades dock med strålande sol och riktigt trevligt väder även om det kunnat vara en aning varmare, nu påstås det att det skall bli varmare till veckan vilket kanske inte älgjägarna tycker är så bra.

Det har ju varit ganska vanligt senaste åren med ovanligt varmt i början av septembber.

Som bekant är det gott om kineser och andra nationaliteter i trakterna som jagar lingon och bläbär i stället för Älg.

Man får verkligen hoppas att de inte springer i hop ute i skogen.

Själv använde jag en del av dagen till att testa min nya kamera resultatet hittar den intreserade på http://testbilder.ronnberget.se/ och i morgon börjar en av årets intensivaste arbetsveckor men det skall nog gå det också.

Ser ut som att vi kommer att bil hundskötare i slutet av månaden återknyter bekantskapen med Charlie, återstår att se vad Freddi tycker om det

2008-08-31

Ingemar