fredag 4 december 2009

Fredagsfunderingar


Ser att dagens försenade PT har ett reportage om flytten av konsthallen, något ovanligt att andra än konstföreningen får komma till tals.
Hörde också att det varit ett inslag i TV24 Norrbotten med samma budskap tydligen, får vi inte som vi vill så lägger vi ned föreningen. Att stampa med foten, skrika och hota brukar inte ge speciellt bra respons och hör väl mer till sandlådenivån.

När vi ändå är inne på PT så var det tryckeriproblem igen och tidnigen kom någon gång under dagen förra gången kom den inte alls och det får mig att fundera, vad händer egentligen med annonsörerna en sådan gång, får man igen pengarna, ny annons eller låtsas tidningen inte om problemet. Lite trist är det förstås för den som tex satt in en helsidesannons att idag händer det och det och ingen får veta det.
Personligen tycker jag att det borde vara självklart att eftersom det inte blev någon annons kan det heller inte komma en faktura. Omsätter man det till egen verksamhet om jag får ett fotouppdrag utför det men levererar aldrig några bilder inte får jag betaalt för det som ett exempel.

Ett inneord på Facebook verkar vara Fredagsmys!!!! , undrar om folk verkligen menar samma sak eller är det ett modeord som bara används slentrianmässigt utan någon innebörd

Rönnberget 20091204
Ingemar

torsdag 3 december 2009

kyligt


Konstigt det känns kallt i dag och ändå visar termmometern bara -10
Har varit en lugn dag, tvättat och donat
Har också varit till Bygdegården och kollat värmepumpen den stannade oplanerat, rengjort filtren och läst den engelska manualen och allt verkar ok den får väl gå över natten så får man se hur den betett sig.
En tjusig himmel bjöd naturen på vid 14 tiden tyvärr hade jag bara mobilen att fota med.
Möte med piteUnika på Stormyrberget i kväll, nära och bra man skulle nästan ha kunnat gå men bara nästan.

Hemma efter ett intresant möte med mycke info.
Skit förstås att bilderna på värdinnan skulle bli oskarpa
Konstaterar att Freddi och Smurfa sovit nästan hela dan och speciellt Smurfa är full av energi och leklust.

Konstaterade också att det är hög tid att bestämma bilder och beställa kalender och lika säker kan man vara på att när jag gjort det kommer det något specialerbjudande.
Skall också göra en bok det blir en exklusiv sak i ungefär tre exemplar.
Skall faktiskt inehålla en del text förutom bilder.

Ronnberget 2009-12-03
Ingemar

onsdag 2 december 2009

Smörgåstårta mm

Började dagen tidigt och skickade ut två katter på äventyr men de var inne ganska fort, Smurfa för att hon frös och Freddi för att han inte ville vara barnvakt :)
Efter frukost och första sittningen vid datorn bar det iväg för utfodring av min mors katter.
Konstaterade dock att det finns andra som har svårt med sömnen på nätterna!

Även här var det två katter som ivrigt väntade på att få komma ut, hem igen för fortsatt datorarbete, katter ut , katter in osv tills det började vara
dags för mig att åka till gamla jobbet för lunchbesök då ville de förstås inte in.
Nåja det löste sig och det blev smörgåstårta till lunch plus samtal med andra pensionärer som man inte träffar så ofta.

Efter lång lunch var det bara fortsätta, ordinarie personal måste ju få jobba i fred.

Konsthallen blev nästa stopp där utsällningen heter Kläder av Annika Persson Åkerblom, En konstutställning med keramik och textil,
en mycket trevlig och lite ovanlig utställning som verkligen rekommenderas. Bilderna är från utställningen.

Spånade om framtiden och kommande utställningsideer och
utställningsplatser.
Konstaterade också att på tre år hinner det samlas en hel del även i en konsthall

På hemvägen var det dags att fylla på Trollets special torrfoder som han älskar problemet är att övriga katter också gillar det hittade en större förpackning som var något billigare per kilo!

Hemma fortsatte det administrativa arbetet som dock snabbt övergick till hemsidesarbete eftersom nya förslag kommit in under dagen.


Undrar just när den här sidan blir klar
Ordförande tyckte att årsmötet skulle vara en bra tid och dit är det väl ett tag, men skulle själv föredra lansering vid årsskiftet!

Igår hade jag kontakt med Friteatern och det blir mest troligt en föreställning i Bygdegården den 3 mars så boka in det i era 2010 kalendrar, har du ingen så är det hög tid att skaffa
Ingen ide att gå och vänta på någon gratis kalender för det har företagensparat in på i dessa kärva tider.
Helt klart är att det blir ytterligare någon teaterföreställning under 2010 men mer om det längre fram

Rönnberget 200902
Ingemar







tisdag 1 december 2009

December


Nu är vi inne i julmånaden och inköpshysterin sprider sig som en löpeld.
Så lämpligt att vintern kom på riktigt, fast riktigt säker kan man förstås aldrig vara.

Blev uppringd av Åse hon hade fått frågan från Stockholm om det fanns någon skärgård i Piteå!
Blev minst sagt förvånad och rekommenderade ett besök, märkligt eftersom vindkraft ofta står på agendan nåja man skulle kanske fråga om det finns dalahästar i dalarna.

Visst är det bra när det kommer snö men det kan ju vara måttliga mängder blir jobbigt när man har dubbla fastigheter att hålla efter.
Solen visade sig också idag så det blev en fotoutflykt som dock tog slut ganska fort eftersom kamerans batteri var nästan slut.

Blev ju också tvungen att leta reda på hanskar och märkligt nog låg de precis där jag trodde, förmodligen kommer jag i vanlig ordning att glömma dem någonstans tämligen omgående.

Rönnberget 20091201
Ingemar

måndag 30 november 2009

Lunchmöte

Nu har kylan gjort en framstöt - 14 på morgonen kändes ganska bistert när jag åkte till min mor för att hjälpa henne, hon skulle få besök av sotaren mellan 8-10 så det var en del som skulle plockas undan men framförallt se till så att hon inte eldade.
Nåja det mesta löste sig utan problem och jag kunde återvända hem och övertyga katterna att en stund kunde de vara ute.
Sen var det dags att åka till lunchmöte med Britt-Louise och det blev ett långt möte där vi hann prata om webben, facebook, blogg och marknadsföring rent allmänt.
Själklart diskuterade vi också olika möjliga projekideer och möjliga paketeringar inom projektet "det händer på landet i Pite"
När jag åkte hemmåt hade det börjat snöa ordentligt men samtidigt har det blivit betydligt varmare så det kanske inte är sä mycket snö kvar om några dagar.
Hemma så hade jag en del adminastriva övningar och fick förstås hjälp av Smurfa som sitter det är skitkul sitta mellan skärm och tangentbord och följa pekarens färd över bildskärmen när hon börjar visa intresse för att fångaden avbryts övningen, vassa kattklor är nog inte så bra för skärmen.
Sen måste man förstås vila iblad också








Rönnberget 2009-11-30
Ingemar