lördag 28 november 2009

Framtidsforum


Idag har jag varit på framtidsforum som Riksteatern ordnade i Luleå
Arbetssättet som användes kallades open space (den svenska versionen borde vara öppet forum) Arbetsättet är sådant att den som vill får anmäla ett ämne eller en fråga som man vill diskutera sen kan övriga välja i vilken grupp man vill delta sen kan man byta grupp när man vill. Grupp diskussionerna redovisas sedan i rapportform avslutningsvis får deltagarna "dotta" det man anser viktigast.
Valde att delta i småplatsarrangemang som Bygdegårdarna anmält och i Riksteatern och webben två mycket intresanta ämnen och helt plötsligt var dagen slut
Tog en del bilder och skall skriva i hop någonting.
Passade på hemvägen på att få mig lite mat innan det var dags att hämta Smurfan och ge sig i kast med adventsdekorerandet, trots intreserad hjälp från Smurfa så gick det arbetet som en dans och endast en ljusstake vägrade att lysa!!

Smurfa fick en av de nyinköpta leksakerna som visade sig mycket populär tom Freddi följde med intresse den stundtals vilda leken och nu sover bägge ganska djupt så det kan bli en lugn natt
Bilderna är kvar i kameran så det får kompletteras i morgon när det inte finns ett enda måste på programmet nästan läge för sovmorgon men misstänks att de fyrbenta väckarklockorna vill annat

Ronnberget 2009-11-28
Ingemar

fredag 27 november 2009

Teknikstrul

Dagens storslagna planer blev det inte mycket av
Skulle städa plocka fram adventsstakar och beral räkningar mm

Började sortera papper och kom till en faktura från Viasat bestämde mig för att se om TV gick få igång och att säga upp abonemanget!
Hamnade förstås i en telefonkö när jag skulle försöka få svar på några tekniska frågor om digitalboxen men tji det gick ju inte utan hänvisades till ett nr där man skulle kunna aktivera kortet, vilket jag iof försökt göra via internet men där var svaret att det inte gick pga en eller flera orsaker
Hamnade dock hos en automatisk telefonfunktion där man skulle knappa in kortnummer 12 siffror och mottagarnummer 11 siffror vilket jag fick upprepa ett antal gånger varefter en automatröst medelade att inom 5 minuter skulle jag ha bild! Icke sa nicke.
Nästa försök bestod i att försöka säga upp abbonemanget vilket förstås inte gick eftersom en del av det var bundet fram till oktober 2010.
Ett sk tvillingabonemang gick dock säga upp och det kortet skulle returneras returadressen skulle jag få via ett SMS men inte det heller tycks ha fungerat.

Nu hade det blivit lunch med råge, efter lunch försökte jag få tag på den tekniska suporten och efter att ha lyssnat på vilka radiokanaler som pga service inte fungerat och förslaget att använda mig av automatfunktionen alternativt vänta eller om det inte brådskade prova en annan dag gav jag upp och uppdaterade en hemsida mm.

Upptäckte också att en inköpsresa var nödvändig för att bla tanka bilen och skaffa vissa livsnödvändiga förnödenheter.

För att ytterligare förgylla tillvaron har jag haft två katter som bara sprungit ut och in eller varit framför eller nästan under fötterna

Så kontentan av dagens övningar blir att bilen är tankad men det är också allt.

Fast det var ju inte heller riktigt rätt hann ägna en stund åt den nystartade E-cirkeln passade på medans katterna sov.
Så nu är det säkrt upplagda för att leva loppan halva natten.

Rönnberget 2009-11-27

Ingemar

torsdag 26 november 2009

Mötesvecka



Den här veckan har det mest handlat i att delta på olika möten och aktiviteter, lite märkligt hur det ka samlas ihop till samma vecka. Den stora nackdelen med dessa möten är att man alltid får med sig en massa saker som skall göras.
Så idag blev det en träffa folk i stan dag och uträtta en del andra ärenden.
Dessutom hade jag stämt träff med några julgranar och de stod till skillnad mot andra snällt kvar och väntade.
Passade också på att köpa några leksaker åt Smurfa för att hon skall låta mina sladdar vara ifred och även lämna Freddi i fred . Vi får se hur det går just nu är platpåsen mest intresant!
Är anmäld till en E-cirkel som börjar i kväll. Handlar om digital teknik inom Bygdegårdarnas Riksförbund skall bli intresant att se vilka klokskaper som kommer fram där.

Rönnberget 2009-11-26
Ingemar