onsdag 20 maj 2009

Ganska typiskt

Får man säga om vädret nu när vi går mot en långledig helg så kommer regnet så det var bara för mig och Freddi att avbryta utomhusaktiviteterna och gå in. 
Nåja det kanske inte blir så långvarit och under tiden kan man ju göra bort att blogga.
Såg att någon skulle putsa fönstren i dag hoppas hon hann klart.

Inomhusarbete kan förstås innebära städning men det är ju så fruktansvärt tråkigt så jag tror att jag koncentrerar mig på att plocka fram grejer för kommande aktiviteter.

Ingen har väl undgått att märka att det snart är EU val även om den politiska debatten verkar något avslagen och tam, förövrigt undrar jag om jag överhuvudtaget fått något röstkort eller vad man nu skall ha.

Förövrigt har jag idag skrivit på avtalet som gör att jag slutar den sista juli.


Rönnberget 090520
Ingemar

måndag 18 maj 2009

Födelsedag


Idag fyller Freddi 10 år tänk vad tiden går tycker att det inte är så länge sen jag "ärvde" honom och då var han två år, dagen till ära borde jag förstås uppdatera hans hemsida, vi får se hur det går.

Dagen till ära hade jag köpt hem lite extra god kattmat som försvann snabbt trots att han var ivrig att komma ut, Efterätten gick också åt snabbt sen höll han koll på vad jag gjorde ute på tomten. Freddi är trots allt en vital 10 åring som kan hitta på det ena och andra

Skall träffa en försäkringssrådgivare med anledning av att jag funderar på att sluta min anställning, många frågor kan det bli.
Så många frågor blev det inte utan försäkringsrådgivaren verkade kunna sin sak och föreslog lite olika dispositioner av summorna.
En förflyttning så att jag får ut mer före 65 och lite mindre efter 70 verkar vettigt tycker jag för efter 70 har man nog mindre behov av pengar.
Så nu skall bara arbetsgivaren godkänna att jag får sluta den sista juli och sen skall diverse överenskommelser skrivas under, det blir nog bra det här.

Skall också försöka bli klar med vårbruket hos min mor det är bäst passa på när man får oväntad hjälp.
Många gör ett tungt jobb lätt för i stället för 1 medhjälpare så dök det upp tre! och efter ett par timmar så var min mors tomt krattad och klar.
Medhjälparna lovade dycka upp på onsdag igen och efter det är det nog färdigkrattat både här och där passar bra då torsdagen användas till diverse förberedelse arbeten.
För på fredag åker jag och två fd. jobbarkompisar på fotoutflykt i dagarna tre.
Måndag och tisdag blir det sen besök i Uppsala 


Rönnberget 090518
Ingemar

söndag 17 maj 2009

Söndagspromenad


Idag ordnade Piteåbygdens forskarförening en rundvandring i Öjebyn där vi tittade på några av de 40 första stamhemmanen, har lagt ut lite bilder på http://testbilder.ronnberget.se/#10
Dagen i övrigt har används till krattning och eldning:)
Provade att använda gräsklipparen som lövuppsamlare och det gick ju bra även om det dammade ganska bra och uppsamlaren var full hela tiden.
Grattis till Norge som har nationaldag i dag och dessutom vann gårdagens musiktävling vad den nu heter

Rönnberget 2009-05-17
Ingemar