lördag 28 juli 2007

Städdag

Idag är det en aning grått väder även om solen försöker visa sig, behaglig temperatur runt 22 grader gör kanske inte dagen till idealisk städdag:)
Lätt att hitta orsaker till kortare eller längre pausar.
Passade på att ta några bilder utomhus på mina blombänkar, kan vara bra med en dokumentation då och då för minnet kan i bland vara ganska kort!


070728
Ingemar

fredag 27 juli 2007

Semester

Idag har jag inte gjort mycket !

Var till bygdegården och flyttade undan några kartonger med loppisgrejor

Upptäckte sen att jag var tvungen att åka in till stan och skaffa lite grejor, behövde som tur var inte åka in till centrum för den är väl avstängd som vanligt när det drar ihop sig till PDOL

I morse var det dimmigt och låga moln men vid lunchtid var det som vanligt dvs strålande sol och 22-25 grader varmt.

Min bror ringde i kväll och beklagade sig över skitvädret i Göteborg deras golfträning hade mer eller mindre regnat bort så han ångrade att han inte stannat längre här uppe.

torsdag 26 juli 2007

Slö semester




Det vackra vädret fortsätter även om det kom en rejäl åskskur!


I dag satte jag ut trädgårdsmöblerna, lite nostalgi för de följde faktiskt med när jag köpte huset och jag vägrar att byta ut dem mot några plastmöbler.


i övrigt har det mest varit en ganska slö och behaglig dag









På eftermiddan hälsade jag på bekanta som var i full fart med att rensa ogräs, squasch odlingen var välrensad och en och annan squasch var på gång, dessutom var det näst sista semesterdagen. Precis när vi var klara med fikat kom en rejäl hagelskur som gjorde att vi snabbt avbröt besöket och sökte skydd i bilen.

Idag kom så paketet med den berömda skruvdragaren och den ser ut att uppfylla mina förväntningar, lite förbryllad är jag dock att det skall behöva ta 10 dagar även om posten förstås behöver tre!

Dagens nya kunskap
Idag har jag konstaterat att det inte går föra över bilder från mobilen till den externa hårddisken, har säkert något med USB att göra men lite märkligt är det för det går ju utmärkt att via USB bränna en CD från externa hårddisken mm.

070726
Ingemar



onsdag 25 juli 2007

Morus alba

Ännu en semesterdag med strålande väder!

Dagen har till största del tilbringats ute på tomten med diverse småplock.

Har planterat en Morus alba dvs Vitt Mullbär mest är det nog frågan om att testa härdigheten och se om den överlever vintern, när jag redan hade spaden framme passade jag på att gräva en grop för hansaroser där jag skall prova att hämta rotskott hos min mor, ibland går det bra och i bland blir det fiasko så vi får se, skall dock vänta på att det blir en svalare och kanske tom regnig dag innan det görs.

Följetongen skruvdragaren går vidare fick idag meddelande att paketet finns att hämta efter kl 16 i morgon!!

I morgon åker broder hem till Göteborg en nätt liten tripp på ca 120 mil, på lördag är det golftävling som gäller hoppas han har vilat sig i form.


070725
Ingemar

tisdag 24 juli 2007

Man lär sig

Svårt att hitta en titel på dagens inlägg känns lite banalt att kalla det arbete eller semesterarbete även om det faktiskt är det det handlar om.

En sak lärde jag mig dock av gårdagens övningar cement som varit utsatt för kyla fungerar inte speciellt bra den brinner inte ihop speciellt fort, så därför blev det att inhandla en ny säck färdigcement, man bara tillsätte vatten och rör om i 5 minuter.

I övrigt har arbetet ägnats åt gläsklippning, gräsklippning är inte rätt ord för gräsklipparen bara dog när den såg vad jag tänkte utsätta den för. En blomsteräng som fått växa vilt och på sina ställen var meterhög!

Så det fick bli röjsågen med påmonterad trimmer, vän av ordningen skulle förmodligen påstå att det varit mer miljöriktigt att använda lie, det är förstås sant men mina tidigare försök med lie har inte blivit speciellt framgångsrika och att klippa till egna eller andras fötter med en sådan tingest är inte speciellt tilltalande andra semesterdagen, gjorde också den erfarenheten att när man förbrukat en tank bensin är det lämpligt med en rejäl paus, andra orsaker till paus kan vara att trimtråden tar slut, att man får besök eller något annat tekniskt problem.

Tyvärr inträffade tre av dessa alternativ samtidigt idag.

Bensinen och trimtråden tog slut och då upptäckte jag också att min bror kommit och påbörjat nästa projekt, det blev ingen rast alls :(

Nästa projekt var nämligen att byta lock och överbyggnad, eller vad det nu kan heta på fackspråk, på mitt brunn. Arbetet med att riva det gamla påbörjade han direkt och jag som tänkt ta en bild på eländet före och efter, fördelen med att ha en snickarkunnig person till hjälp är att det inte går åt så mycket tid på att fundera vad och hur man skall göra saker och ting men det blir ju inga pausar heller på det viset
Arbetet flöt smidigt och jag fick faktiskt använda många av mina maskiner under arbetets gång
Kap pch geringssåg, klyvsåg och tom överhandsfräs den sistnämnda har jag knappt provat tidigare, dessutom kom både hylsnykelsats och borrmaskin till användning däremot behövde jag aldrig plocka fram hammaren för spikandet tog brorsan hand om.

Bild på resterna av brunnsöverbyggnaden och resultatet av det färdiga arbetet.


































En del kanske minns mina vedermödor med inköp av skruvdragare för en vecka sedan idag såg jag att betalningen för skruvdragaren dragits från mitt konto återstår att se när och hur den dycker upp, det skulle ju ta 7-10 dagar och nu har sju gått.

Ingemar
070724

måndag 23 juli 2007

Första semesterdagen

Vilken bra start på semestern strålande väder möjligen en aning varm om man nu skall utföra kroppsarbete.
Ingen daramatisk sovmorgon utan var uppe och i full fart klockan åtta, min bror och jag hade en del jobb från min mors önskelista att ta itu med, dessutom hade hon fått hem ett lass med småved som skulle tas hand om, jobbet flöt på ganska bra när nödvändiga vektyg och material var anskaffade!
Ganska skönt att kunna avsluta första semesterdagen med en kall öl vid 21 tiden och fortfarande nästan 20 grader varmt det är väl semester

070723
Ingemar

söndag 22 juli 2007

Sommarsöndag

Tanken var nog att komma igång ganska tidigt med gräsklippningen men så blev inte fallet utan i stället blev det transport av diverse material och lite handräkning dessutom gjorde släktingar på väg söderut ett kort stopp. Gräsklippningen fick med andra ord anstå till senare på dagen och blev inte heller riktigt klar. Det vackra sommarvädret bidrog förstås också till minskat arbete!
Det är oftast trevligt med stor tomt men inte alltid ett sådant tillfälle är väl tex gräsklippningen

070722
INgemar