lördag 4 augusti 2007

Sen sommar i Piteå


Har tillbringat dagen på Piteå Konsthall, Vi har haft vernissage på Johan Bergströms utställning Nostalgia, en klart sevärd utställning med rejält stora bilder och lite udda motiv kan rekommenderas, Johan har en egen hemsida http://www.johanbergstrom.com/

Detta med att sommaren är sen i Piteå baseras på uppgifter från entrepenören att markarbeten mm utanför konsthallen skulle vara klara före sommaren och av bilden framgår väl också ganska klart att så inte är fallet.

070804
Ingemar

fredag 3 augusti 2007

Brand i Öjebyn





Vid 12 tiden i dag utbröt en brand bland kyrkstugorna i Öjebyn

Läget var nog ganska kritiskt ett tag men tack vare en snabb insats av räddningstjänsten och absolut vindstilla så begränsades skadorna till två eller tre stugor.
Med lite vind skulle förmodligen omfattningen blivit förödande eftersom kyrkstugorna står så tätt!

Egentligen hade jag tänkt skriva om något helt annat men det får bli en annan gång

070803
Ingemar






torsdag 2 augusti 2007

Irriterad

Delvis kan väl irritationen bero på vädret, för har vädret varit bra tidigare så är det rena skitvädret.
Irritationsmomenten kan vara många men just nu är det två saker som stör

Det ena är all denna reklam som kommer inte nog med att man får en massa direktreklam i postlådan dessutom tycks alla tidningar odyl ha pippi på att bifoga all möjlig och omöjlig reklam med tidningar som man prenumurerar på, för att kunna göra det plastar man in hela paketet, hur miljövänligt det nu är.

Det andra är detta med Spam vilket alltid är tråkigt brukar ändå gå hantera men nu tycks dessa djupingar ha hittat på ett nytt knep så man får söka hej vilt, Vet inte hur men spammailet får ett gammalt datum och hamnar följaktligen någonstans bland övriga mail.

Förövrigt har jag i dag fuskat i mitt gamla yrke och det gick det också

070802
Ingemar

onsdag 1 augusti 2007

Augusti

Idag har varit en typiskt ränna runt utan att det blir något gjort dag!

Det började med sol tidigt i morse och då tänkte man stilla jaha metrologerna hade fel igen men när det var dags att stiga upp kring 8 tiden hade solskenet ersatts av hällregn.

Bestämde mig för att efter lunch uträtta diverse ärenden.

Besök på konsthallen för att kolla hur det går med kommande utställning Nostalgi av Jonas Bergström som öppnar nu på lördag, läget var avgjort under kontroll.

Fortsatte till apoteket och där sprang jag på bekanta både på vägen in och ut, dessutom var det ingen kö bara det ett fenomen att notera.

Fortsatte och gjorde några nödvändiga inköp, mat måste man ha även om det är semestertider:)

Avslutade utflykten med ett besök hos en god vän och blev helt klart imponerad av deras anläggande av dam och bäck i trädgården, insåg dock ganska snart hur mycket jobb som ligger bakom så tanken på eventuella vattenarrangemang svalnade.

Hemma igen konstaterade jag att det var antigen sol eller sol och regn.
Kära nån det är ju redan Augusti vart tog juli vägen, bara 12 dagar kvar till Landsbygdsdagen!
070801
Ingemar

tisdag 31 juli 2007

Regnväder

Jaha så kom då regnet och nu handlar det inte bara om enstaka skurar utan regn på heltid skulle man kunna påstå.
Häromdagen kom det brev från Vägverket där de berättade att from 1 augusti så införs trängselavgift i Stockholm, är kanske bra att informera om detta även om risken är liten att man hamnar med bil i huvudstaden.

Igår dog Ingmar Bergman 89 år gammal, han får nog betraktas som en av de verkligt stora inom film och teater.

Upptäckte att jag gjort en rjäl tabbe när jag städade min dator, upptäckte att jag hade två mappar som innehöll en massa hemsidor, jaha tänkte jag då va bra då kör man över filerna från nr 2 till nr 1 och sen får man en massa ledigt utrymme, sagt och gjort inga problem men tydligen hade jag svarat fel på någon fråga för när jag skulle uppdatera en sida upptäckte jag att filen var gammal tom mycket gammal!
Nåja det löste sig genom att jag hämtade hem berörda filer från webservern.

måndag 30 juli 2007

Rekord

Noterade att ett klassiskt svenskt rekord slogs i lördags, det var Anders Gärderuds klassiska rekord på 3000 m hinder från Montreol OS 1976 som MUSTAFA MOHAMMED förbättrade till 8.05,75 som placerar honom relativt högt i årsbästalistan speciellt om man räknar bort alla Kenyaner som härjar i grenen, Egentligen förstår man nog inte riktigt hur bra Anders Gärderuds tid egentligen var då 1976.

Rekord blev det inte för helgens PDOL utan drygt 30000 besökare var mindre än fjolårets resultat, arrangörerna tror att det delvis berodde på lördagskvällens regn men även att 30 årsgränsen vid Piteå Havsbad hade spelat in, enligt polisens preliminära rapport var årets PDOL mindre bråkig än tidigare år.

Ett alldelens eget rekord tror jag jag åstadkommit genom att lyckas skriva i denna blogg 35 dagar i rad!

Imorse blev det sovmorgon efter att ha släppt in Freddi vid ½ 8 tiden från regnandet så sommnade vi båda om och sov ytterligare någon timme, då hade regnet upphört men blött är det enligt regnmätaren har det komit 23 mm under natten morgonen men nu lyser solen igen,

Städningen fortsätter dock och eftersom det är kontoret som städas tar det sin tid att gå igenom alla pappershögar och avgöra om det skall arkiveras eller slängas, tänk vad enkelt det skulle vara om man direkt satte olika papper på rätt plats.

Problemet med såna här städkampanjer brukar vara att man inte hittar ett dugg närmaste tiden

söndag 29 juli 2007

Innedag

Igår på eftermiddagen kom det utlovade regnet ca 20 mm blev det.

Morgonens väder var grått och regnet hängde i luften så det blev en typisk innedag vilket även Freddi accepterade men när solen återvände på eftermiddan stack han förstås ut direkt.

Själv valde jag att kommbinera städning och golftittning.

Gjorde också ett besök i min mors växthus och tog några bilder på hennes misslyckade odling.

Hon har odlat gurka och tomater i sitt växthus så länge jag kan minnas.

Men i år blev det fiasko, av tomatfröna blev det ingenting och gurkfröna visade sig bli squach inte underligt om hon funderar på att byta fröleverantör!!