lördag 19 december 2009

Fredag


Så tog även denna vecka slut och julen närmar sig med stora steg.
Skönt att temperaturen börjat stiga ca -15 i dag är helt acceptabelt uträttade några ärenden under dagen och konstaterade att det faktiskt inte var så farligt med folk, glömde förstås att köpa sill så det får bli en ny utflykt i dag.
Julgranen hittade jag i Arnemark riktigt snygg faktiskt

Rönnberget 2009-12-18
Ingemar

torsdag 17 december 2009

Kallt


Så blev det till slut riktig vinter med ordentligt kallt -26 bara att ploka fram långkalsonger och motorvärmar kabel.
Idag håller sig katterna inomhus och det skull nog jag också göra om inte plikten kallade med leadermöte med Spirafyrkanten i Alvik.

Kvällsaktiviteten blev hemsidesarbete och nu fastnar vi i detaljdiskussioner men det går framåt.

I dag hade även PT sitt stora årliga reportage om julgranar och som vanligt är det de stora centrumplacerade granarna som får bästa bilderna och betyg,
Nu är det inte mer än en vecka kvar till julafton i morgon kanske man skulle göra ett besök i staden och trängas med alla hysteriska julhandlare. Dagens bild är för ovanlighetens skull inte min egen utan en bild som brorsan skickat

Ronnberget 20091217

Ingemar

tisdag 15 december 2009

störda planer


Ibland blir det inte som tänkt ikväll hade jag tänkt vara flitig med diverse datorarbete men så blev det inte
Annars började dagen bra konstaterade att det snöat under natten och var riktigt vitt och fint återstår att se vad som händer kallt och mer snö eller ny värme och slask.
Att vi är nära årets kortaste dag märks ju var i väg och handlade och tog en bild med Iphonen skrämmande at det är så mörkt 14.30.
Konstaterade att 2 av 3 hundar har reflexväst, även om det kanske inte är statistiskt säkerställt:)
Tror inte att de tvåbenta vandrarna har lika bra statestik!
Hem för att stuva in de inköpta förnödenheterna sen var det frågan om att fixa mat både åt en själv och åt katterna. Gick sen och satte mig vid datorn för att vara duktig!
Men efter ett tag blev det avbrott för besök hos min mor, efter det besöket svängde jag förbi några grannar med tanke att höra hur stockholmsbesöket, men de hade besök av andra grannar så det blev prat om en massa annat, 40nstaterade att 60% av Rönnbergets hushåll var samlade på ett ställe. Hamnade i ett spel och konde konstatera att jag just nu är inoficiell mästare i gurka. dåliga förlorare skyllde på nybörjartur. Efter att ha skjutsat hem hälften av grannarna åkte jag hem så mitt korta oplanerade besök blev ca 3 timmar.
Väl hemma så var det två katter som skulle ut och in ett antal gånger medans det blev ett långt telefonsamtal med broder om det ena och andra.
Så nu sitter jag här vid datorn och konstaterar att det inte går att skicka mail och har inte gjort ett skvatt av det planerade men de kommer förhoppningsvis en ny dag i morgon

Rönnberget 2009-12-15
Ingemar

måndag 14 december 2009

Klantigt

Just nu går det inte så bra
Måste få min TV antenn och parabol fixad för just nu är det ingenting som fungerar
Har också vissa problem med min interna telefonkopplingar som inte vill fungera som jag vill.
Det mest klantiga var dock att jag vid cynkningen av Iphonen istället lyckades radera både kontakter och kalender.
Men det finns väl vissa ljuspunkter städningen på bottenvåningen är i princip klar finns några öar kvar med sånt skall sorteras vid lämpligt tillfälle.
Hemsides arbetet går framåt men det behövs nog en ytterligare avstämmningsträff men förmodligen kommer den upp vid årsskiftet.

Rönnberget 20091214
Ingemar

söndag 13 december 2009

Slö lördag

En dag som gick i vilans tecken det blev med andra ord en riktig slappardag, på em var jag iväg på ett informations och försäljningsmöte inte riktigt min melodi men det kan ju vara intresant att se och lyssna på de som presenterar produkter och säljideer mm alltid lär man sig något.

Lite bildbehandling blev det också under dagen däremot inga nya bilder.
Sökte och hittade en blogg som kanske går att använda även om man kanske inte kan skräddarsy designen.

På något sätt lyckades jag också idag förhala städningen!!

Ronnberget 2009-12-12
Ingemar