lördag 12 september 2009

Höstkonaer



Klockradion gick glatt i gång före kl 5 i morse, lika glad var förstås inte jag innan jag kom på att jag faktiskt ställt den på 5 torsdagmorgon, för då skulle jag upp sov vidare någon timme innan det blev frukost.
I dag var det dags för höstkonser, den tredje årstidskonseren som ingår i Piteenergis 100 årsjubileum. Platsen var Norrfjärdens Folketshus och dit har jag nog inte varit många gånger.

Ca 90 personer hade hittat dit och fick lyssna på Svante Lindqvist och hans dragspelande kompis Ulf "Flo" Jonsson, fiol och dragspel låter väl inte så spännande men det var faktiskt bra.
Svante är ju också en god berättare. Även dagens konser bjöd på en sjönsjungande kvinnlig artist, Sofia Gustavsson, Norrfärdens tjej som efter några år ute i stora världen flyttat hem.

Resten av kvällen bjöd på lite solialt umgänge och bildredigering så det som skulle bli en tidig kväll slutade vid midnatt.

Ronnberget 090912
Ingemar


fredag 11 september 2009

Jämställdhet

Har varit i Stockholm för utbildning i Jämnställdhet. Hela Sverige skall leva får ju pengar till sin verksamhet av regeringen och då finns det ett krav att man skall jobba med det i hela organisationen. Nu skall det föras ut vidare i organisationen till 4500 utvecklingsgrupper!

Stockholm bjöd på strålande sol i två dar så det blev en del fotande i gamla stan dock hade jag lämnat systemkameran hemma denna gång, dessutom hade jag fel skor för att gå på kullerstensgatorna.
Annars började det strålande på torsdagmorgon strac efter fem, hittade inte bilnycklarna och efter visst letande satte jag mig ner och funderade var jag kunde ha lagt dem kvällen innan, kom på att jag hade en massa grejer med mig som jag la ifrån mig när jag låste upp ytterdörren och mycket riktigt där låg bilnycklarn.
Peppar peppar nu har jag varit iväg på tre resor utan några intermsson med försenade tåg eller tekniska fel på flygplan mm. Fck tom tag på en taxi så jag slapp gå till gamla stan för trots allt var jag sen.
Bodde på Lady Hamilton där det skulle spöka men spöket hade nog ledigt just då, annars ett mysigt gammalt hotell men varmt på rummet

Att det var den 11 september i dag hade jag fullständgt glömt tills jag läste dagens mailskörd

Ronnberget 090911

Ingemar

tisdag 8 september 2009

Höst

Nog märks det att hösten är här både på vädret och sen har ju älgjakten startat med allt vad det innebär.
Träffade bekanta hos djursjukhuset som var där med sin hund som skadat tassen, undrar hur det gick.
Har uträttat en massa ärenden under dagen för resten av veckan är inbokad för möten!

Ronnberget 090908

Ingemar

söndag 6 september 2009

Konferenshelg

Har tillbringat helgen på konferens i Bålsta, Bygdegårdarnas Riksförbund genomförde under helgen tre distriktkonferenser fördelade över landet där Norra delen av landet höll till i Bålsta.
En intensiv helg som födde många tankar och ideer som nu skall förmedlas ut till landets ca 1400 bygdegårdar. Hade faktiskt lämnat datorn hemma dock inte kameran så det kommer en del bilder någonstans så småningom

Ronnberget 090906
Ingemar