torsdag 12 november 2009

Förstår att björnen går i ide för det är faktiskt behagligt att sova lite längre på morgonen och som tur är tycker Freddi det också, just nu tycker han faktiskt att det räcker med att gå ut ½ 8.

Idag upptäckte jag faktiskt en nackdel med att inte ha en arbetsplats att gå till, behövde nämligen kopiera några papper, men efter lite funderande så löstes problemet även om det blev nödvändigt med ett stadsbesök.
Konstaterade på hemvägen att man inte vänt sig vid att det är vinter, ytterst dåligt klädd var man, foppaskor, jeans, tshirt och fliströja är väl inte lämpligaste vinterklädseln även om det för tillfället bara var -10.

Fick ett intresant samtal från en äldre man som funderade på att köpa en digital kompaktkamera och ville ha lite tips, han hade läst en kameratest i PT som jag förstås missat.
Blev en trevlig pratstund där han förhoppningsvis fick några saker att tänka på vi ett eventuellt kameraköp.

Kvällens tänkta hemsidesmöte blev inte av så jag bestämde mig för att åka och se på föreställningen " En slagen kvinna" lite sent ute men var ändå på plats före 19 bara för att konstatera att det var fullsatt, nåja plockar fram kameran och tränger mig in precis som de stora grabbarna brukar göra.
Konstaterar snabbt att det är minst 90% damer i publiken, konstaterar också att kamerabatteriet inte mått så bra av att ligga ute i kall bil i flera dagar, stoppar batteriet innanför tröjan och värmer det där ett tag så att jag kan ta några biler på publiken och Satu för att sen åka hem och ladda batterierna, det blir tydligen fler föreställningar i Piteå.

Rönnberget 20091112
Ingemar

tisdag 10 november 2009

Slö dag

Idag har inte mycket hänt vissa planerade aktiviteter sprack.
Passade på att läsa insändarsidan i PT och fastnade för en insändare från representanter för konstföreningen naturligtvis om konsthallen, när man läser deras insändare får man intrycket att det är de som driver konsthallen så idag har jag faktiskt svarat på deras insändare men förmodligen kommer den inte in.
En annan insändare var trafikant som irriterades över små firmabilar som kör alldelens för fort så för att se hur fort en sådan firmabil körde åkte han i fatt den med visst besvär och konstaterade att det gick fort, detta påminner mig om en gammal Lilla Fridolf historia där Fridolf gjorde samma sak och klagade hos polisen med böter för fortkörning sim följd. Kanske därför insändaren föredrog att vara anonym, å andra sidan klagar han också på kommunens bilar som kör alldelens för sakta.

Ytterligare en insändare var Anton som tyckte att biltestarna skulle testaa sina bilar i Finland eller Ryssland, förmodligen tycker Anton även att alla andra utländska besökare som faktiskt tillför en och annan krona skall förlägga sina besök till andra länder. Jaja det finns konstigt folk och så finns det ännu konstigare folk och dessutom sverigedemokrater!!

Till sist
Lantbrevbärare är ett konstigt släkte har nu under en längre tid haft Naturskyddsförenings dekal om ingen reklam på postlådan och det har fungerat otroligt bra men häromdagen såg jag att klisterlappen höll på släppa och naturligtvis var det reklam i lådan!
Satte fast lappen och det fungerade igen men häromdagen kom det ju snö och vips var lådan packad med reklam. Av detta kan jag bara dra slutsatsen att lantbrevbärarna har någon form av bonus för hur mycket reklam man lyckas dela ut, kvalificerat miljötänk med andra ord.
Har också lagt in bilder på några tidigare inlägg vilket jag glömt i brådskan


Rönnberget 2009-11-10
INgemar

måndag 9 november 2009

Måndag


Det blev åtminstonde liten sovmorgon kl var nog nästan 8 innan det var dags att ge sig i väg på dagens första uppdrag där jag möttes av tre glada katter där åtminstonde en var ivrig att komma ut.
Under natten har det kommit lite mer snö så nu är det faktiskt riktigt vinterlikt.
Passade på att ta några bilder med IPhonen och det blev faktiskt riktigt hyggligt resultat även om det är nog så vidvinkligt!

Sen var det läge att göra en inköpsresa för det enda som det inte var brist på var nog kattmaten,
hemma efter den turen var det bara att göra bort en del efterarbete efter helgens kurs, fast gruppbilden fick jag ju iväg i går kväll eller om det nu var natt.
Har också fixat till en del eftersläpande hemsidesarbete och planerat lite för kommande helgs aktiviteter så någon städning blev det inte i dag heller.

Upptäckte att IPhonen är nog inte så tokig trots allt man kan samtidigt som man laddar ner bilder, prata i telefon och kolla kalendern

Rönnberget 2009-11-09
Ingemar


Intensiv helg


Det blev en intensiv kurshelg på Sånga Säby och förhoppningsvis har vi lagt grunden med ett fungerande körschema för kommande utbildningar ute i landet.
Vädret var ganska lämpligt för inomhusarbete i två dar även om det var ganska varmt +12 grader åtminstonde på lördag fm och söndag em dvs när man satt på Arlanda expressen.
Väl hemma igen så kunde man konstatera att det kommit mer snö och börjar se riktigt vintrigt ut.
Hämtade Freddi som det inte verkade ha gått någon större nöd på men som vanligt ägnade han någon timme i att undersöka om det varit några inkräktare i farten medans vi varit borta.
Sen tyckte han att det var sovdags vilket också passade husse ganska bra

Konstaterade att man faktiskt överlever utan dator och riktig kamera en hel helg trots allt blev det en gruppbild, den kan beskådas på bygdegårdarnas hemsida
Ja det var så sant fick på hemvägen veta att jag skall ingå i någon form av arbetsgrupp som skall ta fram förslag och riktlinjer på hur bygdegårdarna skall använda sig av ny teknik.
Kan bli nog så intresant och naturligtvis kommer det arbetet att bedrivas på distans som en E-cirkel.

Rönnberget 20091108
Ingemar