måndag 1 mars 2010

Ganska less

Ganska är nog bara förnamnet på mitt förhållande till detta vinterväder
Nu har visserligen stigit till över -10 men då snöar det utav tusan i stället

Så nu kan man nog nästan påstå att man är insnöad!

Nu har jag beställt tågbiljett, bygdegårdskursen i Uppsala blir av så på fredag den 12 sätter jag mig på tåget och åker till Uppsala framme vid 6 tiden på lördagmorgon. Även med några timmars försening så bör jag hinna till kursstarten kl 10, lite snopet om kursledaren kommer för sent.
Efter avslutad kurs hinner man kanske göra Uppsala innan det är dags att sätta sig på tåget igen, framme i Älvsbyn ½ 6 på söndag morgon, Aj tusan söndagmorgon då går det inga bussar, känner jag någon morgonpigg som känner för en liten biltripp en tidig söndagmorgon??

OS är slut så frågan är vad man skall göra på nätterna nu, kanske sova!!

Avslutningsdagarna blev det två bronsmedaljer dels i herrarnas slalom och sen även på 5 milen
Imponerades faktiskt av herrarna med tre man bland de 9 bästa och Hellner på en hedrande 22 plats.
5 milen är ju en svensk paradgren men nog är det intresantare med en klassisk distans och inviduell start. Den moderna 5 milen med masstart påminner mest om en gruppresa!

Medaljskörden var visst den bästa i modern tid 11 medaljer blev det själv hade jag tippat 7 medaljer varav tre guld.
Längdskidåkarna tog 3 guld, två silve och två brons , Alpina 2 brons Slidskyttarna 1 guld och curlingdamerna 1 guld

Någon medalj blev det inte i ishocky vilket faktiskt inte var så överaskande, helt klart är det Kanada och USA som dominerar åtminstonde när NHL spelarna kan vara med.
Expertkommentatorerna tyckte att det varit en fantastisk turnering med spännande och bra matcher vilket förvånar mig för nog har det varit många sömnpiller i den här OS turneringen.

Jämställdheten är inte speciellt hög bland TV kommentatorerna undrar när det dyker upp en kvinnlig kommentator i någon av de stora sporterna, curling räknas väl inte dit ännu, även om det var den mest spännande och sevärda sporten som utfördes på is detta OS.


Rönnberget 2010-03-01
Ingemar