lördag 30 juli 2011

Loppis

Idag har jag varit på loppis i Badhusparken vi var där åt Pitebgdens Forskarförening och även idag gick vi plus tack vare försäljning av våra CD skivor.

Egentligen var det bra loppisväder inte gassande sol men inte heller friska vindar. Man måste vara två annars blir det ganska enformigt, gick någon runda då och då och konstaterade att man inte behövde någonting av det som erbjöds mer än rågkakor. Konstaterade också att det var flera mer eller mindre kompletta golfutrustningar som erbjöds, undrar om det beror på att säljaren har ledsnat eller bytt upp sig.

Största delen av torsdag och fredag ägnades åt bildmontering, tyvärr verkar det bli en del återbud till utställningen så valet av namn "Så blev det" passar ganska bra.
Förmodligen dyker en eller annan medlem upp på vernissagen och hade ingen aning om att det var utställning.

Piteå är som vanligt en belägrad stad den här helgen, orsaken heter PDOL och i år kan man inte klaga på vädrets makter, inledningen verkar också ha varit ganska lugn, kom just nu på att jag missade en bild, Piteå stads kyrka omgärdad av PDOLs inhängnader.
Annars fick jag en ny ide till bildprojekt "fötter" skulle kanske vara något att jobba med fast idag blev det mest skor!

Trollet har varit försvunnen i två dygn och det brukar innebära att han gett sig ut på vandring till Stridholm men  ett besök där löste inte problemet och naturligtvis satt han och väntade när jag kom tillbaka, hungrig förstås men nu skall han ju ut igen men det blir inte av.

Ingemar
www.ronnberget.se

onsdag 27 juli 2011

Kan inte sova

Det verkar som förgjort att lyckas somna denna natt.
Steg upp och satte mig vid datorn och då tyckte katterna att var de inte heller skulle sova utan gå ut :)
Har mest sysslat med utställningsbilder i dag, naturligtvis tog färgen slut så det blev en stadsresa för inköp och lunch, besökte min favoritaffär, favoritaffär mest för att man kan parkera vid ingången och slipper den kaos som råder i centrum pga PDOL.
Tog en omväg hem med påföljd att jag missade ett antal inköpsställen bra för plånboken om inte annat.
Fixade ett antal utskrifter och konstaterar att en av mina skrivare inte är riktigt frisk ena stunden perfekta utskrifter och nästa gång bara skit.
Less på bildarbete ringde jag biggan för kaffe och pratstund, men hennes semester var slut, samtalet slutade med en middagsinbjudan, fixade en specialbild åt henne som nog gillades.

Hemma efter en god middag ser jag att dimman kommer krypande över åkrarna och både Freddi och Trollet ville in, men har fortfarande ingen lust att sova!

Ingemar
www.ronnberget.se

tisdag 26 juli 2011

Svensbylijda

Trötta grisar
Någon eller något har ställt om min klockradio så att i stället för vakna till TT nyheter så vaknade jag till Norrbottensradions nyhetssändning, märkligt var också att Freddi och Trollet sov i godan ro.
Idag var ett besök på Svensbylijdas kulturtisdag inplanerat sen länge.
Efter tidningshämtning och nyhetskoll konstaterade jag att jag var yr, frukost och en vilopaus återställde dock ordningen.
Något osäkert väder men uppehåll och behagligt hela tiden jag var på besök.
Lammen föredrog matskålen framför nyfikna besökar
Mycke folk i rörelse som tog del av de olika aktiviteterna och förtäring som erbjöds, funderade på om det skulle bli palt eller handburgare men eftersom paltkön var skrämmande lång fick det bli en ostburgare.
Träffade förstås många bekanta däribland ett antal "friherrar"
Blev förstås en del bilder också kanske tom någon utställningsbild men det återstår att se.

Efter ett par timmar var det dags att återvända hem, hade knappt hunnit lämna området förrän jag möttes av regn.

Undrar just vad som diskuteras vid köksbordet?
Hemma var det två lata katter som ville ha mat och omvårdnad.
Konstaterade också att det låg två bilder i brevlådan men vad tänkte jag på när jag beställde det formatet.
Hittade dock två passande ramar som gick hjälpligt att använda, egentligen skulle jag ha haft två 50x70 passpatoter men det ingick inte i planerna!
Bildmonteringen gör jag i bagarstugan där jag fixat monteringsutrymme, efter att ha letat reda på diverse utrustning återvände jag till bild monterandet och upptäckte att jag hade fått besök, en svart katt som stack ut som en raket, Trollet tog upp jakten och jagade iväg inkräktaren som visade sig vara grannens katt, för ett kort ögonblick trodde jag att det var någon av kattungarna som spökade.
Avslutade bildmonteringen för dagen, 5 bilder monterade nu är det bara resten kvar.
Konstaterade också att Trollet återvänt efter sin jakt utan synliga skador.

Tiden går

Egentligen är det märkligt
Tyckte jag hade all tid i världen till förberedelser för kommande utställning men sen har någon ställt om tiden så nu börjar det vara kris.

Söndagen ägnades åt ett besök på IKEA i Haparanda för raminköp så nu är det inte det som är problemet utan helt enkelt att bestämma vilka bilder som skall vara med och montera dessa förmodligen blir det också någon panikbeställning för jag och min skrivare är inte bästa vänner. Söndagsvädret var faktiskt perfekt för IKEA besök grått och molnigt och lite regn allt för att klarna upp på em, kvällen.

Gjorde ett spontanbesök hos goda vänner och hamnade mitt i en grillfest där var också en Schweizisk besökare, det blev en trevlig kväll med jämförelser om likheter och olikheter av våra länder vilka förstås finns.
Måndag gjorde jag faktiskt ett ryck och fortsatte den avbrtna röjningen, målet är att få ett arbetsbord för bildmontering fritt!
Men mest blev det bildfunderingar, upptäckte också att en av mina "bildmappar" är försvunnen?
Fick också några bilder med posten som jag beställt.
Gjorde också bort en del scanning av gamla bilder till fotoprojektet och innan man visste ordet av hade måndagen blivit tisdag och dags för ett sängbesök.

Ingemar
www.ronnberget.se