torsdag 1 december 2011

Orolig natt

Av någon outgrundlig anledning blev det en orolig natt det gick helt enkelt inte sommna!
Försökte lösa missade soduk och läsa en bok om livet förr, vilket brukar vara rena sömnpillret men icke.
Av någon anledning tändes också trädgårdsbelysningen av rörelsedetektorn efter att det hänt ett antal gånger och det inte syntes till några aktiviteter konstaterade jag att det måste vara blåsten.

Kl ½ 3 upptäckte katterna att jag var vaken och inte bara somnat från läslampan, det går ju inte ann att husse är vaken och vi skall ligga inne och sova.
Katter ut mao, men nu har mina katter sina små nycker som tex att man inte kan gå ut samtidigt så som regel så kommer Freddi först och blir utsläppt sen hinner jag tillbaka till sängen innan Trollet gör den fantastiska upptäckten att han också vill ut. Smurfa är mer tveksam och kan vänta ytterligare någon timme innan det är dags för henne att gå ut, detta brukar då sammanfalla med att någon av herrarna vill in.

Somnade till slut strax innan klockradion vaknar till liv och talar om att det är morgon, in kommer alla katter och skall ha frukost.
Avslutar nattens datorarbet och återvänder till sängen som snabbt ockuberas av Freddi och Trollet, vaknar vid niotiden och intar frukost sen börjar telefonen att ringa eller också är det jag som ringer

Upptäcker helt plötsligt att tiden försvunnit och att det är hög tid att åka till Sikfors och PRO jullunch men innan dess gör jag bort att tömma tidningslådan som blivit full under bortavaron delvis beroende på att tidningsbudet lämnar en extra tidning, undrar vem som saknar den.
Upptäckte att jag hade punktering på ett framhjul.
Efter att ha hämtat kompressor och pumpat däcket kollat att reservdäcket var ok, konstaterade jag att det behövdes en vilopaus, nu visade det sig att kroppen npg tyckte att vilopausen skulle vara längre än planerat.
Efter den vilopausen använde jag tiden till att av anmäla mig från möten lördag och måndag, forskaröreningens öppet hus i kväll hoppar jag också över.
Räknar dock med att jag skall kunna genomföra dokumentationsupprager som planerat sen får vi se.

Jadå jag är röksugen kanske det som påverkar nattsömnen vi får väl se nu har det gått 108 timmar.

Konsstaterar att det var jämnt även denna gång i norrderbyt där Luleå avgjorde efter straffar.

Alla katter inne och nu väntar sängen

Ingemar
ronnberget.se

onsdag 30 november 2011

Handlingsförlamade?

Läser i dagens PT att två damer fastnat i OKQ8 biltvätt
Orsaken var tydligen att det blev fel på utrustningen och när tvätten stannar så släcks ljuset!

Att personalen inte kollad att tvätten var tom när man stängde var förstås en brist i instruktionerna,

En viss handlingsförlamning tycks dock ha drabbat damerna man kunde väl prata med varandra och tänd ljuset i bilen om man nu var mörkrädda. Dessutom hade man ju mobil telefon och kunde kontakta omgivningen vilket man ju gjorde! Sen kan man möjligen tycka att det inte är allt för smart att tvätta bilen vid stängningsdags.
Har full förståelse för att damerna inte ville figurera i tidningen.

En annan nyhet i dag var att den SOS operatör som vägrat skicka ambulans till en döende friades för åtalet.
Domstolen konstaterade att operatören gjort fel men konstaterade att det inte gick att bevisa att offret överlent om han fått ambulanstransport.
Man undrar hur de tänkte för med en ambulanstransport hade han haft en chans.

Konstaterar att nu har det gått 72 timmar

Ingemar
www.ronnberget.se

tisdag 29 november 2011

Ofrivilligt besök

Livet är fullt av överskakningar i lördags genomförde vi öppet hus med julinslag i bygdegården mindre folk än vanligt undrar om det berodde på stormvarning eller skidtävlingar på TV.
Söndagen skulle jag vara med och arrangera stämmningsfullt julfirande på Rådhustorget med piteUnika
Har känt mig halvrisig senaste dagarna men efter en ordentlig natts sömn så kände jag mig pigg på morgonen när jag åkte till stan och började förbereda dagens övningar, men under det arbetet började jag må illa och fick sätta mig på en stol, konstaterade att här gjorde jag inte myck nytta utan funderade på att åka hem!
Bestämde mig dock för att gå ut och få frisk luft och hälsa på övriga deltagare.
Enligt ögonvittnen tog jag ett steg framåt och ramlade baklänges och slog i huvudet med en ordentlig smäll.
Så det blev transport till akuten och undersökning där jag fick tillbringa dagen på IVA för att sen flyttas över till medecinavdelningen och utrustades med en bärbar EKG mätare av något slag.
En massa provtagningar som avslutades med ett arbetsekg i dag tisdag. Det posetiva med det var att det inte hittades några nya hjärtåkommer och cyklingen gick ungefär lika bra som förra gången som var för fem år sen.
Sen var det bara att åka hem och släppa in två hungriga katter och ta det lugnt resten av kvällen.

Lite lustigt egentligen men har inte varit det minsta röksugen under sjukhusvistelsen och bestämde mig från att avstå från nikotinplåste. Men när jag chekat ut och gick ut för att leta reda på min transport slog rökbegäret till med full kraft vilket jag dock motstod, trots irritationen över saknad transport.
Väl hemma kontaterade jag att det är bra med hjälpsamma vänner, Allt material var inlastad i bilen och bilen var hemkörd och stod i garaget, katterna har också fått god omvårdnad! Tack för den hjälpen.
Just nu har jag varit rökfri i 59 timmar, får se hur länge det håller konstaterade också att jag gått ner 10 kg sen      januari 2010.
En god vän tipsade om att jag skulle äta morotsstavar och gurka i stället för godis och chips, köttbullar skulle kunna vara en nödlösning.

59 timmar och 10 kg är väl ingenting att hoppa högt över men alltid en början

Ingemar
www.ronnberget.se