lördag 21 januari 2012

Kursdag

Vaknade onödigt tidigt inte ens Freddi hann väcka utan såg förvånad ut när jag frågade om han ville gå ut. Efter lite tvekan stack även Trollet och Smurfa ut och jag kunde ägna mig åt tidning och frukost.
För ovanligheten så kom alla tre in innan det var dags att åka på dagens kurs.

Medan vi väntade på att bli insläppta så hann vi studera konsekvensen av värmeläkage!
Anita med firman Ärtan Ide &  Design
God uppslutning var det tror att vi var 18 medlemmar som verkligen diskuterade den nya Unikaboxen mycket ingående. Tidsplanen blir trots allt pressad även om det för en stund sedan kändes som att det var gott om tid.
En ny medlem kunde vi hälsa välkommen i gänget
Anita med firman Ärtan Ide & Design, nu är vi 36 medlemmar men hur jag än räknar får jag bara ihop 35, vem har jag glömt.
En mycket givande dag som arbetsgruppen avslutade med att summera dagens diskussion och tidsplanera fortsättningen.

Hemma kunde jag konstatera att handbollsmatchen mellan Sverige och Polen pågick för fullt och det handlade om strålande Svenskt spel och ren utklassning 20-9 i halvtid, sen rasade allt och matchen slutade 29-29 och Sverige tar nog ingen medalj i år.

Håkan Jurholt lämnade idag uppdraget som partiledare från S helt frivilligt påstås det men säkert var det en överenskommelse av något slag.
Vad som händer nu är inte gott att veta men förmodligen tar någon av Jurholts värsta häcklare över och inte har de några möjligheter att utveckla S-

Ingemar ronnberget 1210



fredag 20 januari 2012

Fredag

Så var den här arbetsveckan slut för de flesta
Det blev en shoppingsresa in till stan idag och sen ett besök i Bergsviken där det bjöds på våfflor.
På hemvägen hade det hänt en trafikolycka på bergsviksbron, en bil stod tvärs över vägen och blockerade effektivt sydgående trafik, hade förmodligen varit på mitträcket, funderade på att stanna och ta några bilder men konstaterade att det nog inte skulle vara så smart att även blockera norrgående trafik.

Hemma igen passade jag att ta några bilder på snöhögarna på gården.
Sen ett besök i bygdegården för resultat råttjakt hittade varken död eller levande råtta, skalle förstås tagit med mig åtminstone en katt.
Sen blev det besök i Arnemark för leverans av kalender och fika. Fick också ett varmt mottagande av Arvid!
Hemma igen blev det snabb middag grillad kyklingklubba enkelt och gott för någon gång och det tyckte även Trollet och Freddi
Tittade på "på spåret" samtidigt som jag körde ett pass på cykeln och det går fortfarande lika tungt.

Trollet och Smurfa har tydligen inte lärt sig att känna igen min bil utan sticker som raketer i väg till uthusen, lite märkligt eftersom de borde vara väl så trygga på bron.

Ur barnamun
Barnbarnet 5 år till farmor
Farmor om än jag blir 100 år så skall du leva då!

Ingemar ronnberget.se

torsdag 19 januari 2012

Livsnjutarna

Grått och trist väder lämpligt för möte
I går hade livsnjutarna sitt första årsmöte där det beslutades om stadgar och funktionärer valdes dessutom fikades det och pratades minnen.
Blev tvungen att tacka nej till ett annat möte i går kväll som blev inställt nytt försök nästa vecka.
På hemvägen i går slocknade delar av bilens belysning vilket alltid är blir en överaskning.
Använde dagens ljusa timmar till att fixa belysning mm, även om man har en gammal bil kan det vara förenat med vissa besvär att byta strålkastarlampor nåja går det inte med list så kan det väl gå med våld en rejäl hammare visade sig vara ett utmärkt vektyg!

I övrigt har dagen används till att fixa protokoll och övriga handlingar efter gårdagens möten, det är helt klart en fördel om man kan göra bort protokollskrivandet direkt.

Katterna tycker tydligen det är trevligt när husse är hemma för då kan man springa ut lite när som helst, risken finns förstås att man blir bortglömd!
Fast ibland är det inte mat eller utgång utan då vill speciellt Trollet ligga i knät och bli ompysslad och får han inte det blir det en rusch på tangentbordet som kan ge alvarliga konsekvenser, märkligt hur skickliga de är på att hitta strategiska tangenter


Och när mötet var slut hade det hunnit skymma ordentligt
Skönt med en vilodag där man kan skylla på vädret annars är det många möten på G närmaste tiden.

Trots allt märks det att dagarna blivit längre, hoppas på bättre väder närmaste tiden så kan det kanske bli en och annan vinterbild!

Såg att någon vunnit 133 miljoner undrar vad man skulle göra om det hände, risken är förstås minimal om man inte köper lotter!


Ingemar www.ronnberget.se

tisdag 17 januari 2012

Tisdag

Tisdagen började som vanligt med bowling och idag inträffade det märkliga att 1:a serien gick riktigt bra men sen var det roliga slut alldelens för många genomslag och rena missar huva.

Passade på att göra en massa ärenden då jag var i stan men glömde lika fullt ett,
Hemma blev det ett besök i bygdegården för att öka värmen inför kvällens styrelsemöte.
Sen blev det en del administrativt arbete inför kommande styrelsemöten som nu kommer slag i slag.
Kvällens styrelsemöte blev  längre än vanligt!

Igår uppdaterade jag min FB sida med en sk tidslinje finns nog en del jobb kvar där
Igår var det idrottsgalan missade stora delar av den pga Skype möte men såg ju att Rolf Göran Bengtson fick Jerringpriset grattis och Grattis till Ridsporten!
Beklagade mig idag över att man är trött på morgonen kommentaren blev det gör väl ingenting om du inte har något speciellt att göra! Ligger kanske något i det.
Tänkte göra ett besök i Arnemark men tiden bara försvann!!

Ingemar ronnberget.se

söndag 15 januari 2012

Vinterstudion

Nu har vinterstudion med Pops dragit igång och det är ganska förödande för verksamheten under helgen
Det är lätt att bli sittande framför TV även om det inte alltid är så intressant, tur att man kan jobba med den bärbara samtidigt.
Har jobbat med kommande nummer av Förbindsinform nr 1 som skall distribueras i slutet av månaden. Det var manusstopp i helgen och undrets tid är inte förbi allt utlovat material levererades i tid.
Sen är det nog dags att fundera på hur man tar sig till Skara och årets RIFO.

Vädret har varit hyggligt under helgen speciellt lördag men inte hann man ut medan det var tillräckligt ljust.
Sporten var det i de alpina disciplinerna går det inte speciellt bra även om det blev en pallplats i herrarnas slalom. Bra gick det däremot i skeiten med vinst i 3 av 4 möjliga, trevligt att se 3 Pite Elit åkare i Svenska laget även om det tog stopp i kvarten för alla tre.
Sen har det ju varit premiär i handbolls VM och dessutom derby Milan-Inter.
Och imorgon är det idrottsgalan återstår att se hur det går kombinera med ett Skype möte.

Häromdagen gjorde jag ett besök på en av Piteås få fotoaffärer på jakt efter ett uv-filter och motljusskydd, att motljusskyddet inte skulle finnas var väl inte förvånande men att det inte fanns ett uv-filter var illa, så det är väl bara att beställa på nätet.

Ingemar ronnberget.se