lördag 7 juli 2007

Lat lördag

Blött och grått gjord att veckans shoppingresa klarades av tidigt på lördag fm, fördlen med att vara tidigt i farten är att det nästan är folktomt i affären.

Vädret inbjöd inte till några större utomhusaktiviteter så Freddi och jag slöade han bekvämt sovande och jag med en bok i handen.

Tittade sen på Golf från Irland och konstaterar att gillar man inte regn gillar man inte heller regn tydligen har det regnat de senaste 28 dagarna, antar att mängden regn varierar men någon skur måste det förstås komma.
Reportern påstod även att på Irland regnade det 350 dagar under året en uppgift som man har svårt att riktigt tro på!

Tyvärr så avbröts golftittande av ett strömavbrott så det var bara att återgå till boken igen för dator, nätverk mm dör ju vid ett strömavbrott, ca 2 timmar tog det innan strömmen var tillbaka, förhoppningsvis går det bättre med sändningarna från PGA touren i kväll
dagens datum tycks faschinera en del även om jag inte förstår varför
Det är ju inte mer orginellt än tex 060606 eller 070808


070707
Ingemar

fredag 6 juli 2007

Fredag

070706

Fredag eftermiddag och någon stänger av värmen, temperaturen sjunker som en sten från senaste dagarnas 30 grader till ca 15 grader och regn, men det är väl typiskt att det skall bli trist väder när helgen kommer, egentligen skall man inte klaga för regn behövs verkligen just nu, planteringarna blir mer och mer ökenlika, dessutom hann jag klippa det mesta av gäset innan regnet så ingen anleding att klaga.

Ingemar

torsdag 5 juli 2007

Skottdrama

070705

Av naturliga skäl har skottdramat i Älvsbyn varit samtalsämnet vid fikabordet på jobbet senaste tiden. Han som alltid vet bäst menade att det var väl inte konstigt eftersom andra kommuner gärna deporterar sina probleminnevånare till Älvsbyn, hur det nu går till?
Idag eller egentligen igår hade polisen presskonferens men som vanligt framkom inte speciellt mycket av spaningstekniska skäl som det heter.
Den skottskadade polisen figurerade både med namn och bild i artikeln, det framgick också att han skjutits med ett illegalt vapen. Tillståndet för den misstänkta är fortfarande kritiskt och han har inte kunnat höras. Hur många skott och vem som skjutit vilka framgick inte, enligt tidigare uppgifter handlade det om 1 + 4 skott men det framgick inte av presskonferensen.
Av naturliga skäl är det många som känner oro i Älvsbyn en sån här dag

Fortfarande har vi sommarvärme runt +30 kanske det är det som får sån dramatisk effekt



INgemar

onsdag 4 juli 2007

Service

Vad är service egentligen dagens övningar gav två exempel på hur olika detta kan se ut.
Direkt efter jobbet åkte jag till appoteket för att skaffa en förpackning teststickor eller vad det nu kan heta, normalt hämtas dessa på läkarstationen men de har ju lagt ner verksamheten under sommaren.
Hur som helt det var många andra som kommit på att besöka apoteket denna dag så väntan blev lång innan min tur kom, och då kommer nästa överaskning inte fick jag min förpackning utan blev uppmanad att sitta ner och vänta en stund. Apotekets system fungerar tydligen så att oavsett vad man skall ha så hamnar receptet i en ny kö som förmodligen behandlas helt efter tycke och smak eller möjligen enligt några interna regler ssom är svåra att förstå.
Efter ytterligare 20 minuter fick jag min förpackning och kunde vandra vidare.

I det här fallet till en affär som säljer hobbymaterial, och nu var jag på jakt efter en linjal till en passpartoutskärare, hade väl inga större förhoppningar om att den skulle finnas på lager i affären och så var naturligtvis fallet men efter lite sökande i katalog hittades linjalen med beställningsnr och pris.
Med semestertider och osäkerhet om när affären skulle beställa varor från denna leverantör fick jag artikelnr och telefon för att själv kunna beställa, det kallar jag service.

Kvällen avslutades med att jag hjälpte grannen med att göra iordning och hämta älvvatten till vattning av planteringarna.
Som avslutning av den övningen hämtades 2000 liter vatten ca 15 minuter tog det att fylla 1000 liter vatten, vatten är tungt så traktorn fick göra rätt för sig på vägen upp från älven



Ingemar

tisdag 3 juli 2007

Och var kom den där från




Så har vi fått sommarvärme och som vanligt är det gränsfall att det blir för mycket när det kommer så plötsligt.

En av mina fotograferande kompisar trivs nog inte i dag för han vill ha mulet och + 15 grader.

Dagens titel avser den gula lilja som finns på bild, hittade den helt plötsligt under gräsklippningen och kan bara konstatera att den har jag inte sett tidigare och att jag skulle ha missat den är högst otroligt däremot har jag förmodligen sett dess bladrosett men aldrig i blommande tillstånd

Det händer ju att frön hamnar på de konstigaste ställen men en lilja med lök ??

Min fundering är allts hur länge kan en lilja vara vilande utan att få blommor? Skulle det vara någon som vet eller tror sig veta får ni gärna höra av sig.


Eftermiddagen har i huvudsak använts till gräsklippning både här och där.

Nu är nog min nyanlagda blombänk ganska färdigplanterad för tillfället




Ingemar



måndag 2 juli 2007

Måndagmorgon


Hej


Det är bara konstatera att man börjar bli gammal för i morse var det tungt att släpa sig i väg till jobbet. Egentligen skulle det vara ganska bra att jobba sex månader och vara ledig lika länge, lediga perioden skulle börja i mitten av april och därmed täcka sommar och höst, förmodligen är det fullt möjligt att göra en sådan överenskommels men problemet är förstås att hitta någon som vill betala för 6 månaders ledighet!!


Efter jobbet plockade jag ner min fotoutställning på Roka Kvarn och satte i stället upp den i Stridholms bygdegård , något mindre antal bilder blev det.


Sen gick jag över till Barbros perenner i Pålberget och därifrån vandrade jag hem med åtskilliga växter så nu är nog min nyanlagda blombänk ganska klar återser att se hur den ser ut efter vinterns härjningar men den dagen den sorgen


Ingemar

söndag 1 juli 2007

Kyrkmarknaden 2007 Söndag


Kyrkmarknadens sista dag inleddes försiktigt med grått väder men mitt på dagen kom solen och värmen kanske får vi behålla den ett tag.
I dag fick jag lära mig att det inte finns någon övre gräns för ansiktsmålning, synd att kameran inte var med just då!
Skönt att kyrkmarknaden mm är över snart för det blir tre intensiva dagar eller snarare 4 för det skall ju ställas i ordning dagen före.
När jag hämtade marknadsståndet vid 22 tiden var det ganska tomt på marknadsområdet egentligen var det bara aktiviteter med att riva "lekladet" som pågick
Vi får se om det kommer någon passande bild


INgemar