torsdag 29 december 2011

Mina katter

Har just nu tre katter
Freddi
En 14 årig kille som vill ha koll på det mesta framförallt vad resten av katterna sysslar med och tål inte inkräktare, han tycker absolut inte om sälskap när han skall ut på jakt.
Min säng är en av hans favoritplatser annars har han en liggplats på övervåningen dit han drar sig undan när han vill vara i fred.
Vintertid och med stigande ålder kan det bli långa sovpass sommartid är det helt andra tider som gäller
Han är avgjort en mans katt

Trollet
Min mors katt som jag tog hand om när hon flyttade till Norrgården.
Han är egentligen en raskatt, korsning mellan Norsk Skogskatt och Birma, kroppen och pälsen har han från skogskatt medans huvudet avviker, ingen slump att han fick namnet Trollet.
Han har fyllt 8 år och mår nog ganska bra däremot var hans första år fullt av sjukdomar och veterinärbesäk ordinationen blev specialkost resten av livet.
Trollet har en ovana att ge sig ut på promenad då han vandrar hem till Stridholm i fjol var han borta ½ år innan han dök upp i Stridholm. Sen har han gjort två nya utflykter.
Han är tämligen social och håller koll på sina kompisar och är också bra på att se efter kattungarna när sådana funnits i huset.
Har upptäckt att han har en annan egenhet, han håller sig i närheten av mig när jag råkar vara hemma .

Sen var det Smurfa
Är väl två och ett halvt år eller någonting sådant, kom hit som unge och har ju lärt sig umgås med grabbarna även om ibland får ett frispel och skall leka med allt och alla vilket inte Freddi brukar gilla.
Hon var knappt ett år när hon fick sina första ungar. De ungarna blev tyvärr trafikoffer alla tre under sommaren.
Smurfa har också varit ute på rymmen hela sommaren och var hon varit är inte gott att veta
Men i höst när det började bli kyligare kom hon in och betedde sig som att hon bara varit ut en stund

Tror att jag skall göra en fotobok vad den skall handla om är inte klart men förmodligen inte katter


Ingemar
ronnberget.se

onsdag 28 december 2011

Märkligt

Använde förmiddan till fotospaning, blev dock ingen succe direkt
Konstaterade att Piteälven bjöd på öppet vatten i Böle vilket kanske inte är så vanligt, fotospaningarna avslutades dock ganska snabbt med fika i Roknäs och sen hemåt-

Nejdå ingen ny tidningslåda i dag heller men i dag hittade jag dock tidningen, glömde förstås att ringa tidningstjänst i dag.!

Facebook är något märkligt
Normalt när man skriver i sin status får man några gilla och enstaka kommentarer men igår hände något kopierade ett bra inlägg från en vän och la in det i min status och fick mer än 30 gillande, kommentarer blev det också där många gillade inlägget men av olika skäl inte kopierar och klistrar in.

Gjorde ett besök hos grannarna, det var länge sen sist och de funderade var jag hållit hus och det kan man förstås fråga sig!
Fick en försenad julklapp efter kaffe och trevliga samtal var det dax att återvända hem bara för att konstatera att datorn inte var klar med kopieringen. Gjorde ett ryck och började scanna, det har samlats en del på hög kan man säga. Konstaterade att det blivit ordentlig far på scanner och dator efter uppdatering pga kraschen. Tänk om det varit samma fart på scannaren:)
Upptäckte att både det ena och andra saknades men nu tror jag att det mesta är fixat.

Hoppas på hyggligt väder i morgon så jag kan göra en utomhus fotografering-

Ingemar
ronnberget.se
 

tisdag 27 december 2011

Irriterad

Skall man förstås inte vara men ibland är det ofrånkomligt!

Vart skall man börja kanske bäst med tågproblemen, SJ fortsätter att nonchalera sina strandsatta kunder blir intressant att se vilket undantag man hittar för att slippa ersätta de resande för förseningarna.
Nu skall visst tågtrafiken vara i gång vid midnatt, imorse gick det en buss från Luleå till Sundsvall för att fortsätta med X2000 till Stockholm. Irritationen var stor bland de som inte fått information förstår dem.
Undrar hur mycket bonus SJ och Banverket kommer att betala ut i år?

SMHI har det inte lätt igår kväll gick man ut och förklarade att nu var stormarna över med påföljd att det var full storm i natt, tydligen ett oväder som norrmännen inte döpt så då fanns den inte enligt SMHI!
För något år sen var regeringen missnöjd med att SMHIs prognoser bara hade 80-85% träff.
Jaja tvivlar på att SMHI prognoser för Norrbotten kommer upp över 10%.

Ingen tidning i morse och inte någon ny tidningslåda heller, enklast vore förstås att hämta en ny låda hos Bryggan men se det går ju inte heller för sig då tar man ju jobbet för någon, förövrigt ett jobb som denna någon inte gör. I morgon tror jag att jag skall ringa tidningstjänst och fråga om det behövs dagliga påminnelser.

I dag var det Bowling och bortsett från första serien så gick det riktigt bra kom upp till 435 poäng på tre serier och det är riktigt bra för min del, dessutom fick jag ett fotojobb så dagen var inte helt förstört.

Sen har Junior VM i hockey startat med 9-4 vinst mot Lettland, Kanada krossade Finland med 8-1, synd bara att det är så knasiga sändningstider men det löser sig säkert när turneringen kommit en bit på vägen för sova kan man ju göra en annan dag!

För övrigt har det varit en massa annat strul som irriterat men eftersom det var självförvållat så får det försvinna i minnets glömska, det är ju onödigt att förorsaka någon en skrattattack

Ingemar
ronnberget.se

måndag 26 december 2011

Julhelgen

Lite förrvirrad blir man nog av vädret dagens bild ger ett intryck av lätta sommarmoln bilden togs dock på juldagen och passar nog inte riktigt ihop med årstiden.

Julhelgen har varit lugn och stilla ungefär som meningen kanske är med denna högtid. Katterna och jag har verkligen slöat och blandat korta utomhusvistelse med lata inomhusaktiviteter.
Har tittat ovanligt mycket på TV och konstaterar att jag har alldelens för många kanaler att välja mellan.
Julafton är verkligen repriserna förlovade dag SVT kör nog med samma programtablå som tidigare år med Kalle Anka, Kan du vissla Johanna, Karl-Bertils jul, Svenson Svenson och Sällskapsresan. Det enda som var nytt där var julvärden, Kalle Morelius som inte gjorde bort sig men stack inte ut heller.
Hittade en gammal aktionsfilm på 6 eller var det 7 förmodligen var det också en repris.
Mesta TV tiden har dock ägnats åt Golf även det repriser från de stora tävlingarna under året av vilket jag missat de flesta.

Har även sorterat papper och faktiskt lyckats tömma köksbordet vilket fick till följd att Smurfa tycke det blev en bra sitt och liggplats!

Har också plågat min cykel minst en halvtimme på morgonen samtidigt som jag lyssnade på radio och programmet helgmorgon där man med lyssnarnashjälp försöker ta sig från en plats till en annan. Idag var starten Kalix och målet var ja just det en bandymetropol i Småland men namnet bara försvann,hela iden med programmet tycks vara att ringa och väcka folk,
En bekant medverkade i programmet men han tackade nej till att hjälpa till var upptagen av annat.
Undrar vad som skulle hända om någon på startorten hade en kontakt i avslutningsorten det skulle bli ett kort program men förmodligen skulle en sådan inte få vara med i programmet apropå ingenting så var det kanske Vetlanda som var slutort!
Cyklande var det börjar med en ½ timme måndag,onsdag och fredag så får man se hur det utvecklas.

Ingemar
ronnberget.se