lördag 28 januari 2012

Strålande vinterdag

Lördagen bjöd på bra vinterväder synd kanske att ta sovmorgon då
Vaknade tidigt och släppte ut kattorna och satte mig vid datorn tills katterna ville in då återvände jag till sängen och " ring så spelar vi" tydligen somnade jag om och missade Hellners härjningar i Östersund. En utflykt till Öjebyn gav några vinterbilder

Konstaterade också att det gått två månader sen mitt rökuppehåll startade!
Hemma igen för att konstatera att Kalla krossade allt motstånd vilket väl var väntat!
Konstaterade också att Skidskyttet och därmed Ulfbåge också vilket inte är någon hit, en lämplig sport hör honom skulle kanske vara Sqash ,hur det nu stavas, tom värre än bandy.



Konstaterade att matlagning och dator inte är en bra kombination, vidbränd stekpanna var ingen höjdarna så det blev vädring märkligt att katterna inte reagerade var väl nöjda över att dörren stod på vid gavel ett tag.

Att katter är speciella kan väl ingen ha undgått att notera, avdslutar dagens inlägg med lite exempel från katternas värd. Att det inte går an att gå ut samtidigt har jag berättat tidigare.
Sängen är en omtvistad plats och här får jag bara sällskap av en katt som dock kan växla under natten
Otåliga blir de också om jag blir sittande vid datorn för länge på natten. Förut var det alltid Freddi som kom och väckte mig tidigt ytterst försiktigt men envist, nu under vintern tycks han ha ha överlåtit det uppdraget till Smurfa och för henne finns inte försiktig i verktygslådan utan steppdans med utspärrade klor är hennes melodi.
Häromdagen ramlade en keps ut ur min fotoryggsäck och den tyckte Freddi var hans både som mjukisdjur och sovkorg. Självklart snodde Trollet den som sovplats!!

Irrade mig över till Fyran och tittade på reklam avbrutna för Gladiatorerna, upptäckte att hockey Niklas hittat en ny roll som expertkommentator som passar bra för honom, men vad heter karln i efternamn?

ronnberget.se Ingemar




fredag 27 januari 2012

Jag såg

Solen idag visserligen bara en kort stund men ändå, såg också en blå himmel och den var synlig längre än solen innan gråa trista moln vällde in från söder.

Började dagen med möte med LPR och som vanligt var det dåligt deltagande från de politiska repensentanterna i nämnderna, bara kultur&fritid och kommunstyrelsens repensentanter som anser landsbygdsfrågor viktiga.

Beslutades om nominering av kandidater till årets by 2012
Beslutades om förslag till repensentanter i LPR
Information om mässa i Boden framtid på landet den 15-17 maj, undrar om det inte kolliderar med mitt RIFO deltagande.
Information om var man kan söka landsbygdsmedel i Piteå Kommun.
Mötet avslutades enligt plan!
Hämtade ett album för scanning, ett besök på Smurfit för diverse kopiering, många dörrar det stod GFD kan förstås bero på att det är fredag men kan delvis också bero på att en del förbereder klockutdelning, passade på att äta lunch där när man likaså var på plats.
Förbi Öjebyn och handla, kom också ihåg att posta ett brev som legat i bilen några dagar!
Och det var då jag såg solen och även hann ta en bild, säkert några passerande som trodde att det var dem som fotades. Tror att jag idag för ovanlighetens skull uträttat alla planerade ärenden och ingenting glömt.
Förbi Stormyrbergets lantgård och köpa färska ägg passade också på att ta några bilder på Marias nya hus, ganska länge sen det byggdes nytt i pålberget och ännu längre sen det var något nybygge i Pålberget och ännu längre sedan på Stormyrberget, kul är det dock.

Hemma igen möttes jag av katter som ville ut först två och sen när de skulle in for Smurfan ut på egen hand. Och så kan man hålla på ett tag om man är på det humöret.

torsdag 26 januari 2012

Less


och ovanligt trött denna vinter är jag.
Precis som katterna föredrar jag inomhusvistelse denna vinter och ändå är det drägliga temperatur men oj så grått.
Träffade delar av bygdegårdsföreningens valberedning även hon saknade solen denna vinter.
Hemma igen passade jag på att ta en vinterbild på broders stuga som jag fått en beställning på så här är den.

Upptäckte att jag skulle ha varit i Sunderbyn på möte kl 9 förargligt men skulle förstås ha varit snopet att komma dit på min noterade tid och undra var alla var!
Får se till att inte missa morgondagens möte kl 9!!

Ingemar ronnberget.se

onsdag 25 januari 2012

tiden går

Så har halva veckan försvunnit utan att man riktigt vet hur
Måndagen användes till hemsidesarbete och andra administrativa arbeten blev bara ett fikabesök i Roknäs eller var det Sjulnäs!
Passade också på att ta några eftermiddagsbilder när jag kom hem fast det ser mest ut som kvälls eller nattbilder.
Gjorde också klart Förbundsinform nr 1 och skickade den till tryckeriet, skönt att hålla tidsplanen med råge!

Tisdagen började med bowling bedrövligt resultat säsongens sämsta resultat, trösterik kommentar från en av de andra spelarna, då kan det inte bli sämre, och det är faktiskt sant.

Tillbringade resten av dagen i piteUnikas lokal på Rådhustorget med hemsidesarbete och en del besök det här kan nog bli ganska bra att vara utlokaliserad till stadens centrum en dag i veckan.
Kvällen avslutades med ett långt styrelsemöte med piteUnika många punkter att behandla.

Onsdag vaknade tidigt bara för att somna om och sova ett tag till innan det var dags att göra något produktivt gjorde klart några hemsidor och förberedde kommande val med info till valberedning.
Fick också oväntat fika besök från Studiefrämjandet och som vanligt var jag utan fikabröd!
Gjorde också klart piteUnikas första nyhetsbrev för året och skickade ut detta innan det var dags för styrelsemöte med Pitebyaforum i Mellanboda, slapp dock köra denna gång utan blev upphämtad hemma.


Ingemar ronnberget.se