lördag 3 juli 2010

Tillökning i kattfamiljen

När Freddi ville ut tidigt i morse vände Smurfa i dörren och gick och la sig på Freddis plats!
Vid ½ 5 vaknade jag av att någon pep, mycket riktigt Smurfa hade fött en unge och sen kom det två till. Vid första anblick ser de kolsvarta ut alla förmodligen kommer det att dycka upp lite teckning.

Även Trollet vaknade av pipandet och insåg snabbt vad som pågick och tyckte det var läge att gå ut.
Både Freddi och Trollet har varit in och kollat läget ett par gånger men intar en ganska avvaktande inställning.
En del av mina läsare ställer krav också bild på kattungarna varje dag, jaja vi får se hur det går.

Åkte in till Öjebyn och handlade lite bla kattmat!
Lyckades hitta en parkeringsplats vid affären annars var det fullt överallt, så det blev inget besök på kyrkmarknaden utan i stället ett besök i Kopparnäs för att kolla hur bygget går.
Det går framåt rören som skall gjutas till pelare är nergrävda och inmätta så nu blir det gjutning.

Hemma igen var det dags för dagens första kvartsfinal Argentina - Tyskland, nu blev det ingen speciellt spännande match eftersom tyskland var allt för överlägsna.
Återrstår att se om Spanien blir det fjärde semifinalisten eller om Paraguay kan överraska

Med både Brasilien och Argentina talar väl det mesta för att VM titeln hamnar i Europa.

Vilken dramatik det blev två straffar inom loppet av några minuter, Paraguay överaskade Spanien och alla andra, förmodligen turneringens mest underhållande match.


Rönnberget 20100703
Ingemar


fredag 2 juli 2010

Mötesdag

I dag stod styrelsemöte i Överkalix på programmet
35 mil bilåkning + 5 timmars möte så är den dagen förbrukad!!
Många knepiga frågor att ta ställning till men det mesta löste sig nog
På hemvägen var det bara att lyssna på fotboll Holland- Brasilien där Brasilien fick en kanonstart och ägde första halvlek men 1-0 är ingen betryggande ledning och Holländarna verkade ha käkat taggtråd i pausen och tog över andra halvlek. 2-1 till Holland överaskande men inte orättvist, blir intresant att se om det blir en tredje final för de oranga.

Finns det utrymme för en överaskning även i dagens andra match Ghana leder i varje fall i paus.
Kanske kan de bli första afrikanska lag att nå semifinalen men det återstår en halvlek
Uruguay lyckades kvittera så det blev resultatlös förlängning.
Ghana får straff i slutsekunderna men träffar ribban.
Avgörande på straffar, Uruguay vidare efter straffläggning


Rönnberget 20100702
Ingemar

onsdag 30 juni 2010

Ingen bra dag

Vaknade tidigt som vanligt och i natt har katterna lekt uteliv i skift
Freddi kom väl in i vanlig tid och när han ville ut tidigt kom Trollet in och ville bli kliad/kammad!!
Smurfa infann sig inte förrän vid 8 tiden.
Dags att åka till Stridholm och ta en dust med vildvuxen gräsmatta, vid ½ 9 ringde Linda och frågade om jag var vaken och vilket mått det var på bilden "stilla vårflod" som skall vara med i Unika boxen, något som jag glömt ange!!

Sen kunde jag börja med trimmning på tomten men det blev en kort insats för då dök en ung dam upp som var något irriterad över att hon inte fick sova på morgonen pga oväsendet som jag började föra varje morgon kl 7 senaste veckan. Konstaterade att hon tydligen var något dåligt orienterad i verkligheten eftersom jag klippte gräset lördag och idag onsdag och började bägge gångerna efter kl 08.30 men jag beklagade om jag väkt henne men hur skulle jag kunna veta att hon jobbade natt??
Hennes motreplik var att vad skulle jag tycka om hon började klippa gräset kl 2 på natten, konstaterade att det skulle jag stå ut med, förövrigt tvivlar jag på hennes förmåga att hantera en gräsklippare!
Kunde dessutom ha upplyst henne om att det förmodligen är förbjudet enligt någon lokal ordningstadga i kommunen, däremot är det nog inte förbjudet att utföra arbete som hörs mellan kl 8 och 22.
Gjorde klart och åkte hem till katterna som nu skulle ut.
Konstaterade att röjsågen/trimmern inte ville vara med och att nyckel lämnats på så inte heller gräsklipparen ville vara med utan det blev laddning av batteri.
Placerade ett renoveringsobjekt i garaget, när man nu skall hinna med det, skulle defenetivt vara bra att ha den körklar för behovet av större bagage är skriande!!
Svarade på en mäng mail och telefonsamtal innan det var dags att inta lunch innan besöket på begravningsbyrån, många frågor som krävde beslut och det tog sin tid men nu är begravningen bestämd till tisdagen den 13 juli kl 13 i Öjeby kyrka. Dessutom klarades en massa andra saker av dock inte musikval utan den frågan återkommer.

Bestämde mig för att dagen var mer eller mindre förbrukad och gjorde ett besök hos min morbror för att se om han möjligen fått tag på generatorn och där var arbetet i full gång med att montera generatorn, dessutom pågick paltkokning och ett sådant erbjudande tackar man inte nej till. generatorbytet klarades av så nu är bilen körklar igen.
Mätt och belåten åkte jag förbi och tog några bilder på gravstenen + hämtade några tillskott till min kamerasamling.
Efter telefonkonsultation hittade jag även den försvunna kartongen med rätt innehåll.

Ingen VM fotboll i två dar men det går säkert bra, däremot blir det problem på fredag när jag är i Överkalix men det går ju lyssna på radio.


Konstaterade också att katterna hittat något intresant i blombänken och att diverse blommor inte mår helt bra av deras härjningar!!

Förövrigt är alla tre katterna inne, beror kanske på att det kan bli regn

Rönnberget 20100630
Ingemar

tisdag 29 juni 2010

En sorglig dag

Midsommardagen inleddes planenligt med gräsklippning i Stridholm och gräset hade vuxit ordentligt så inte ens åkgräsklipparen klarade det men det visade sig vara ett av dagens mindre problem!
För det kom ett samtal från Norrgården att de hittat min mor död på morgonen, stilla insomna för gott.
Chokerande naturligtvis inte minst med tanke på hur pigg och glad hon varit när jag besökte henne på midsommarafton, glad över att ha fått lämna lasarettet och glad över att jag var hemma från Göteborg.
Kom osökt att tänka på ett av hennes favoritcitat
" Glädje är att le genom tårarna när man gråter"
Ett besök på Norrgården och en stilla ensam stund innan det var dags att börja kontakta släkt och vänner, många samtal blev det och inte alltid så lätt att få tag på folk under midsommarhelgen.







Den traditionella orkidespaningen blev av på söndag dock med andra följeslagare än vanligt.

Måndag och tisdag användes till att tömma och städa lägenheten på Norrgården, så nu är det klart sen återstår att få ordning på alla grejer för nu är röran total hemma hos mig, kan väl ta några veckor att bringa ordning i det hela.

I morgon onsdag skall jag träffa begravningsentrepenören och då rätas kanske en del frågetecken ut men samtidigt dyker det säkert upp nya frågor.
På fredag väntar ett intresant styrelsemöte i Överkalix så livet rullar vidare

Rönnberget 2010-06-29
Ingemar