onsdag 26 oktober 2011

Ankaret flyter

Ännu en dag utan bild, mest beroende på att det mesta är grått och dimmigt hoppas verkligen att det är så och inte något inbyggt filter i hjärnan.

Strulet från gårdagen bara fortsatt men ny i annorlunda skepnad.
Började dagen tidigt med att fixa diverse småsaker här och där innan det var dags för ett besök i staden men först ett stopp i Öjebyn på Sommero för att diskutera kommande utställningar.

Sen leverans av potatis innan det var dags att besöka stadsbiblioteket för att kolla måtten på montern, men vilka montrar var det, vid en fråga i receptionen visade det sig att det inte var några montrar bokade för oss, trots att jag såg när chefen bokade dem någon gång tidigt i våras. Tablå tur att man inte hunnit dra på sig speciellt mycket kostnader förutom en del arbetstid men det är väl smällar man får ta.
Men inte kommer jag att försöka ställa ut där igen.

Hem till en irriterad katt som tyckte jag varit borta för länge, sen blev han irriterad över att inte bli insläppt tillräckligt fort, det håller på att vara nog så kyligt för att köra med öppen ytterdörr.
En kattlucka år nog ingen lösning dels är det tveksamt om Freddi fattar den finessen men däremot kommer nog alla andra katter i grannskapet in och förmodligen en eller annan skata också.

Dags att slutföra arbetet med Förbundsinformen, för under förmiddan har utlovat material droppat in dessutom en uppdatering av kontaktfunktioner i distrikten bara revidera den och byta ut.
Informen skall bestå av 16 sidor punkt slut, varför i hela fridens namn är det 17? Tar bort en tom sida och så år det 15!
Lösningen får bli att lägga in en inbjudan till ett fotoarrangemang som nog hinner vara innan tidningen är ute, vilket förstås kommer att irritera en del.

Men nu var det dags för möte angående Stämmningsfull jul på Rådhustorget som vanligt ett kreativt möte sen återstår det att se vad eventuella medfinansiärer tycker.

Hem igen för att konventera dokumentet och naturligtvis försvann alla sådana test att använda en funktion som jag hittade på nåtet men den påstår att wordfilen är oäkta! Letar reda på den konventerare som jag använt tidigar och hämtar hem den men när den är nästan klar med hämtningen 98-99% skiter det sig.
Byter dator och får så småningom iväg pdf-filen för korrekturläsning innom utlovad tid.

Men vad gnäller jag för finns säkert de som har haft en värre dag. Fick ett mail från en god vän som varit ute på eftersök efter trafikskadad älg. Det blev ståndskall ganska snabbt och älgen kunde lokaliseras den var dock inte värre skadad att den kunde jaga/attackera hunden och när den upptäckte jägaren så gick den till anfall och kom mycket nära innan den kunde avlivas.

I morgon är en ny dag med nya möjligheter eller missräkningar.

Ingemar
www.ronnberget.se

måndag 24 oktober 2011

Hemarbete

Ingen bild denna gång både kamera och fotograf har vilat.

Söndagen blev en slö dag med diverse administrativt arbete
En shopping tur till Öjebyn hanns med innan det var dags en hyresgäst, en båt som får vinterförvaring i ett av mina garage, Ett något trixigt manövrerande för att få ekipaget på plats men det gick bra även om det inte var många cm över.

Dagen har mest använts till kontors och redaktörsarbete sånt som också måste göras, Har också hunnit fixa en del datorproblem, har också hunnit med att spara undan bilder och även skickat utlovade bilder.
Har också hunnit jobba en del med fotoprojektet.
Ganska skönt med en helt mötesfri dag men resten av veckan är långt i från mötesdag

Ingemar
www.ronnberget.se