lördag 31 oktober 2009

All helgonhelg

I dag har det varit en slö och social dag
Har inte gjort speciellt mycket mer än några besök hos bekanta och ett besök på kyrkogården för att tända ljus och ute i det ärendet var det många som var. Passade också på att tanka bilen där tanken har en envis förmåga att vara nästan tom jämt.

Tog också en höstbild som dock hamnade i fel dator av någon anledning fast förmodligen är det jag som sitter och skriver på fel ställe.
Grått men uppehåll och + en grad är sammanfattning av dagens väder.

Tog också en bild på kyrkogården som jag visade min mor ibland är mobiltelefonen praktisk att ha, upptäckte dock att min nya IPhone är fullständigt hel död så det blir nog till att plocka fram den gamla trotjänaren och se om den vill tjänstgöra ett tag.

Lite tur skall man förstås också ha vid ett dagens besök fick man premiärsmaka morgondagens farsdagstårta inte illa.

Ronnberget 20091031
Ingemar



fredag 30 oktober 2009

Helg

Började dagen med ett morgonbesök hos min mor, där tre ivriga katter väntade på att få komma ut. Kattmamman tyckte tydligen att det var för kallt och smet in direkt kanske var det också möjligheten att få äta sin skinkbit i lugn och ro som lockade.
Även katter skaffar sig vanor, Trollet vill alltid ha en näve torrfoder att börja dagen och han äter det med förkärlek ute, Kattmamman och Smurfa skall ha sin tunna skinkskiva så fort som möjligt men i dag hade inte Smurfa tid att vänta utan gjorde Trollet sällskap vid torrfodret.
Efter en kopp kaffe var det bara åka in till Piteå och möte om Piteenergis 100 årsjubileum, närmar sig sitt slut och nu återstår bara tre arrangemang av drygt trettio genomförda.
För oss, Piteå Byaforum är det ett kvar Vinterkonser i Stocckbäcken den 21 november, tyvärr så kolliderar det för egen del med vår hantverksmarknad så andra får ta hand om konseren!

Efter att på något mirakulöst sätt lyckats undvika köerna så var inköpen snabbt avklarade och jag kunde återvända hem.
Koncentrerade mig en stund på att fixa till min fasta telefoni om den är fast eftersom jag bytt till bredbandstelefoni, gick väl så där fick två fungerande telefoner viltet är en fördubbling men för att få övriga uttag att fungera behövs det nog diverse omkopplingar det där med första jacket är inte alltid så lätt.
Dagen i övrigt har ägnats åt alite hemsidesarbete.
Nu är ju Hela Sverige ska levas nya hemsida släppt, det blir säkert bra för nu kommer alla registrerade utvecklingsgrupper att kunna lägga ut sina nyheter och aktiviteter själva.
Men visst kommer detattta ett tag innan allt material är på plats.
Noteras avslutningsvis att en varg siktats i Sikfors, varför råkar jag aldrig ut för sådana trevligheter!!

Rönnberget 20091030
Ingemar

torsdag 29 oktober 2009

Funderingar


Har slitit med hemsidor idag och då är det lätt att tankarna vandrar i väg till helt andra saker

Det blev iget nytt kommunalråd i Arvidsjaur utan Jerry Johansson fick syndernas förlåtelse och tackade ja till att fortsätta.
Är egentligen inte det minsta förvånad att det blev den utgången utan min första tanke var nog "undrar när han är tillbaka" .
Det hedrar honom förstås att han tog konsekvensen av sitt misstag och avgick utan att ta timeout.
Sen vet jag inte riktigt vad jag tycker om fortsättningen men nog verkar splittringen tämligen stor inom partiet.

Vägverket har nu bestämt att sänka hastigheten på ett antal vägar i Norrbotten trots massiva protester minns inte hur många miljoner omskyltningarna skulle kosta men nog var det åtskilliga miljoner som möjligen gjort bättre nytta i vägunderhåll.
Men det är väl så att vägverket fortfarande arbetar med sin nollversion och om länets vägar inte går att köra på av olika anledningar så uppnår man sitt mål.

Ingen trafik = inga trafikolyckor= inga döda i trafiken, elementärt som någon sa!

Däremot skulle det tydligen vara möjligt för biltestarföretagen att söka dispens för att överskrida hastighetsgränserna eftersom det var nödvändigt för att behålla dessa företag i länet!

Noterar att den stora nyheten på Facebook är att S partikongress valt om partiordförande och partisekreterare undrar vilka odds det gav!!

Å andra sidan så har Norrbottensradion stora nyhet varit att Boden inviger sin galleria man fick nästan känslan av att det var världens första galleria men det är kanske så bodensarna upplever det. Undrar just om det har någon inverkan att morgonprogrammets programledare kommer från Boden.
Fast å andra sidan var det förstås en fördel att norrbottenradions reportrar som omväxling fixerade på något annat än Luleå.

Har faktiskt hunnit ut idet vackra vädret med kameran även om uppgiften var att införskaffa nya damsugarpåsar, vilket faktiskt gick utan större problem även om damsugarpåsarna var flyttade men fick hjälp av en expedit både med att hitta nya platsen och rätt påse, sökte även en lämplig torkställning för inomhusbruk men det gick jag bet på däremot följde det med en del annat så att det blev i slutändan dyra påsar.

Noterar också att tomtar, tomtedräkter, tomteluvor mm kommit fram i hyllorna vilket gav mig uppslag till en ganska tokig fotoidé undrar vem jag skall testa den på.

Dagens bild skall in på Sandhals Jord och Skogs hemsida, www.ronnberget.se/sandhals tycker fortfarande att mitt förslag till firmanamn "Odlat och Tovat" eller om det nu var "Tovat och Odlat" varit ett betydligt starkare varumärke.
Egentligen skulle bilden blivit bättre om skaparen varit med men det hade förmodligen varit förenat med livsfara.

Fick i dag också veta att mammaledighet inte är samma som ledighet vilket jag försstås inte har någon erfarenhet av, däremot vet jag att pension inte heller är samma som ledighet!


Rönnberget 2009-10-29
Ingemar

måndag 26 oktober 2009

Fiasko



Hade en form av specialfotografering på förmiddan och det blev ett strålande fiasko men man får faktiskt skylla sig själv om man kopplar bort hjärnan och överlåter tänkandet åt kameran för som alla vet så tror ju alltid kameran att det den mäter mot är en grå yta med 18 % reflektion eller vad det nu var så fotar man något svart så blir det förstås grått godag yxskaft!!

I övrigt vet jag inte riktigt vad jag jag sysslat med letat en kattunge men som vanligt lurar den lilla rakaren all och var på ett helt annat ställe. Dock blev den grundlurad själv idag när den i full fart hamnade i en stor vattenpöl då skulle kameran ha varit med.

Vatten ja det millemetertunna snötäcket som funnits de senaste dagarna och lyst upp är nu försvunnet i stället är det blött och åtminstonde i dag har dimman legat tät så nu blir det väl några minusgrader så att bilplåtslagarna får något att göra.'

Konstaterade också att ofta är det bra och praktiskt att arbeta mot en server som står någonstans långt bort men det blir inte det minsta roligt om uppkopplingen strular vilket kan hända och naturligtvis var det det egna trådlösa nätverket som spökade så man kunde inte skylla på någon leverantör heller

Rönnberget 20091026
Ingemar

söndag 25 oktober 2009

Avkopplande


Bilden: Det är förstås spännande att vara liten och ha hittat värdens gömställe samtdigt som det är någonging vitt och kallt på marken.
Har tillbringat en stor del av helgen hos goda vänner i lugn och avslappnande miljö att dygnet blev en timma längre gjorde heller inte så mycke.
Hann dock med ett besök i Sikfors och deras hantverksmässa och hittade två utställare till vår egen hantverksmarknad.
Har också konstaterat att det är ett antal nödvändigheter att fixa så sysslolös blir jag inte kommande vecka heller .

Ronnberget 20091025
Ingemar