fredag 28 augusti 2009

Fredag

Började dagen tidigt med diverse förberedelser för landsbygdsdagen.
Sen har vi plockat krusbär ca 12 liter blev det.
Har också monterat de bilder som skall med imorgon och samlat ihop en del materal.
Just nu är det flyt på grånat virke tittade på en del som jag skall hämta till veckan.
När jag hämtade släpvagnen och blev bjuden på middag så hämtade jag samtidigt en del grånat virke som kommer från snöskärmar, det fanns dock ett villkor för att få ta detta virke alternativet var allt eller ingenting, inga problem hade ju ett halvtomt släpvagn!
Problemet blir förstås däremot var jag skall förvara det, just nu ligger det på arbetsbänken i garaget alldelens fel plats men någonsstans var jag ju tvungen att lägga det när släpvagnen skulle lastas med grejer till landsbygdsdagen.
Just nu sprider sig en härlig doft av tjära i bilen, återstår att se hur länge den sitter i.
Nu skall allt vara lastat utom kamera och eventuellt datorn.

Ronnberget 090829

torsdag 27 augusti 2009

Haparanda

Dagens resa till Haparanda började i tämligen tät dimma som undan för undan lättade för att övergå i strålande solsken.
Resan var tämligen händelselös och det enda som störde var vägarbeten som effektivt stoppade upp trafiken, en liten omväg löste det problemet.
Om dagens möte är inte mycket att säga, en hel del rapporter annars inte speciellt mycket som hänt efter sommaruppehållet.
Avslutade med lunch för att sen besöka IKEA för att hämta Elna och vända hemåt, nu var det betydligt mer vägarbeten i gång på flera ställen.
Som vanligt har en del trafikanter extremt bråttom och tar nog onödiga risker för någon minuts tidsvinst.
Väl hemma konstaterade jag att detta var nog telefonförsäljarnas dag. Fick minst fem samtal av folk som alla hade värdens bästa erbjudande.
Fick ett sent återbud till källens möte pga akut sjukhusbesök.
Konstaterar också att laddaren till mobilen lagt av den kunde väl hållit några veckor till när det är dags att byta telefon:(

Rönnberget 090827

Ingemar

tisdag 25 augusti 2009

städdag


Dagen har gått i städningens tecken, röjde lite efter frukost för att sen ta en dust med bilen, glömde tackluckan öppen häromdagen och självklart hittade allt frömjöl in i bilden, konstaterade också att reservdäcket var tomt. Efter diverse utomhusarbete åkte jag till min mor för att kolla hur hon och kattungarna hade det, läget under kontroll.
Bestämde mig för att vara social och gjorde ett besök i Arnemark mest för att höra hur det var med tjärdalen. Fick reda på att man satt upp en kamera vid en åtel och där registrerat 7 olika vuxna björnar med ett antal ungar.
Under björnjakten hade man sett en hona med två ungar och en vuxen björn.
Det blev en sen men trevlig kväll med mycket prat om allt mellan himmel och jord medans skymmningen övergick i kolsvart natt.

Rönnberget 090825
Ingemar

måndag 24 augusti 2009

Kattungar och ram


Dagen började tidigt och ganska grå och trist för att sen bli riktigt fin fram mot lunch,
Lite städning stod på programmet efter frukost för att sen åka och se hur katterna hade det, tog med kameran utifall att det skulle gå få någon bild. Full fart var det förstås och en viss kärlek till sovrummet är det nog som gäller fortfarande.
Väl hemma angrep jag ram och monteringsproblemet, märks att man är lite ringrostig kom inte alls överens med skärlinjal till att börja med, om jag mätte, räknade eller skar fel någon svart passpartout blev det inte.
Konstaterade också att virkesbristen är akut fick dok med lite pusslande ihop en till en ram.
Funderar på om man skulle smyga sig ut i skogen till något ödehus för att hitta material, har också för mig att det efter E4 upp till Haparanda finns en del "brädlador" som skulle passa utmärkt som ramvirke. Alternativet är förstås att hitta en färdig list som gick att behandla så att den får lämpligt utsende, man skulle kanske också klara sig utan glas till ramarna, många frågor blilr det.
Eftersom jag blev tvungen åka in till apoteket i Öjebyn på eftermiddan gjorde jag bort en del andra ärenden, måndag är dock ingen bra dag för det många har stängt måndag av olika anledningar nu blir det en transport till vårdcentralen i Öjebyn på onsdag så då är det frågan om att samla ihop alla ärenden i den riktningen då.
Just detta med att samla ihop ärenden för att mnska på resorna är en sak som jag måste bl bättre på, när man jobbade så hade man ju dagliga resor som kunde kombineras med det ena och andra.
Ramen blev också klar till slut så man kanske skulle fortsätta den i morse påbörjade städningen.
Dessutom tror jag att jag skall skicka några bilder på kattungarna till en del hundbekanta alltid blir det någon reaktion
Lämpligen delar av de bilder som avslutar dagens blogg

Att katter har nio liv är nog tur när man börjas sin karriär så här
och vad händer nu
och vad har du för manick
Ingen märker om vi tar en liten tupplur
utom brorsan förstås

Rönnberget 090824
Ingemar





söndag 23 augusti 2009

Söndag


Dagen började med grått och trist väder så att man kan väl påstå att det blev en form av sov/slöarmorgon.
Vid lunchtid klarnade det upp och blev riktig härligt sommarväder, åt lunch hos min mor och flyttade kattungarnas kartong, som de förövrigt mer eller mindre har övergivit, in i köket mest för att kunna hänga tillbaka garderobsdörren, självklart gjorde kattungarna en gemensam attack för att få upp dörren och ta sig in i garderoben.
Efter en stund låg de och sov på sängen och kattmamman tog chansen att gå ut och slippa sina ungar ett tag.

På eftermiddagen gjorde jag en del besök och uträttade en del ärenden hämtade bla. en bild som en kompis skrivit ut, bilden blev skitbra så nu skall den bara monteras, får kolla om jag har lämpligt glas och virke hemma, skulle isåfall kunna användas som reklambild på lördag.
Problemet är som vanligt att få tag på lämpligt "gammalt" virke.
Pratade också med hon som skulle texta min reklamskylt men det visade sig att manuset hade blåst bort :)
Besökte slutligen mina odlarvänner som precis blivit klara med potatislandet och nu kunde ägna sig åt traktorrep och förberedelser inför lördagen, blev bjuden på middag, tack för det.
Sen hann vi också vara kreativa ett tag innan jg återvände hem för att göra vårt infoblad klart.

Rönnberget 090823

Ingemar