lördag 30 juni 2007

Kyrkmarknaden 2007 Lördag



Som jag skrev tidigare har vi, Bildgruppen P en utställning på Öjeby biblioteket vilket innebär viss vakthållning mm.

Samtidigt har biblioteket utförsäljning av gamla böcker vilket drar en hel del folk. Priserna är minst sagt humana 5:-/en bok 20:-/5 böcker och en hemlig påse om 10 böcker för 15:-

Den hemliga påsen får man inte öppna innan man valt och betalat

Bilden visar vilka böscker som ingick i den hemliga påse jag köpte, två eller tre böcker har jag sen tidigare men det kan man nog leva med:)

Vädret denna dag har varit ganska behagligt men i stort sett övermulet dvs helt perfekt marknadsväder däremot har kanske försäljningen gått en aning trögt.

Åter till bokrean både fredag och lördag såldes böcker för mer än 1200 kr vilket innebär att minst 250 böcker har köpts per dag, vilket också innebär att den stackars bibliotekarien fått gå ganska många vändor ner i källaren för att fylla på lagren, noteras kan också att det tycks vara fackböcker som är populärast.

Ett annat uppdrag som jag hade idag var att ta bilder när Roknäsboken lanserades en byabok på ca 500 sidor och visst var det köbildning strax före kl 1 när bokförsäljningen startade. Säkerligen var trycket betydligt högre vid samma tid hemma i byn vid Roka kvarn där huvudförsäljningen skedde, rapporter talade om att kvarnen var fyll av ivriga besökare strax före försäljningsstarten, hoppas att besökarna tog sig tid att titta på min utställning som hängde där.

Appropå ingenting fick Bildgruppen P en ny medlem idag

Ingemar

Kyrkmarknad 2007 Fredag










Så är det då dax för årets kyrkmarknad



Ganska mycket är nytt beroende på att man har en ny arrangör PDOL som utför arrangemanget åt Piteå landsförsamling i år.



Ett sätt där det defenetivt märkts på är marknadsföringen som är profisionell jämfört med tidigar år när det i bästa fall inskränkkte sig till en liten annons och införande i det händer i Piteå.



En rolig grej som jag blev uppmärksammad på av en av utställarna är att PDOL lagt en länk till en sida som jag gjorde inför kyrkarknaden 2000



Hur många år min mor och därmed också jag varit med på kyrkmarknaden är ett återkommande diskussionsämne men mer än 20 år är det defenetivt.



Nytt i år är också att man satt upp ett form av lekland med hoppborg, och en massa andra aktiviteter främst förstås för barnen eller som kritikerna beskriver det för att lura pengar av barnfamiljerna.



Kyrkmarknaden sammanfaller med Piteå Sommer Game Sveriges näst största fotbollscup för ungdomar.



För egen del har årets marknad blivit extra hektiskt eftersom Bildgruppen P arrangerar en fotoutställning i anslutning till kyrkmarknaden.



Första dagen kännetecknades av regn, åskskurar, uppehåll och sol i en salig blandning



En annan påtaglig skillnad mot fjolåret var utbudet av sk Foppa skor 2006 tror jag det fanns två försäljare i år är de så många att de knappt går räkna!



Jaha här skulle det ha kommit en bild till men tydligen går det bara ha en bild eller också gör jag fel!!
Och klart att jag gjorde fel för här är bilden


Ingemar









torsdag 28 juni 2007

Skitväder


Så blev det då regn och skitväder inte alls roligt för i morgon drar Öjeby kyrkmarknad och Piteå Summer Game igång och inget av detta arrangemang är speciellt glada över dagens väder som bestått av regn mest hela dagen, prognoserna talar om enstaka skurar under helgen så det kanske ordnar sig, igår uttryckte jag min irritation över vägarbete mitt i semesterrusningen och inte blev irritationen mindre idag när jag åkte i väg för att sätta upp marknadsståndet och upptäckte att delar av marknadsområdet var omringat av vägarbete.


Appropå gårdagen så trädet jag planterade hette brakved och ingenting annat




Ingemar


onsdag 27 juni 2007

Sommar och semestertider



Titeln skulle förstås också kunna vara hur man får en eftermiddag att bara försvinna.

Hur som helst skulle min mor på läkarbesök idag och jag lovade att skjutsa henne, nu har hennes läkarbesök inte varit speciellt många hittils under hennes 87 års levende. Något problematiskt blev det dock senaste gången eftersom hon fått nu läkare pga omorganisation i en eller annan form.

Tydligen fick den nya läkaren godkänt men han rekommenderade ett återbesök innom ca en månad. Vid en provtagnig som var inplanerad fick hon reda på att hennes läkare flyttat. Lätt förvånad och kanske även förvirrad blev hon när hon fick kallelse till besök hos samma läkare, det visade sig då att han bara flyttat in till läkarstationen i centrala stan, lika bra var förstås det för den ordinarie läkarstationen är stängd under semesterperioden!

Sen skulle hon vara i god tid för provtagning och i god tid var hon för jag blev tvungen att åka förbi jobbet och hämta min kvarglömda mobiltelefon, den behövde jag för att kunna stämma träff med en annan lantortsbo som hade ärende till stan, som tur sprang jag inte på någon som undrade varför jag var på jobbet just då så den piken slapp jag.

Hur som helst modern avlämnades i god tid på läkarstation och sen var det bara vänta på nästa träff och vänta blev det nackdelen med att ha tid över brukar vara att man slinker in på någon affär och sådana besök är inte gratis fast konsthallen kan man besöka utan att det blir några kostnader, konsthallen har flyttat in i ett nytt hyreshus och där tycks alla tillgängliga entrepenörer vara engagerade i färdigställande av gator trottoarer mm även om det ser ut som att semestern har börjat. Hur som helst så pågick omhängning på konsthallen och de var inte de minsta intreserade av glada tillrop.

Efter att ha tillbringat ytterligare tid med att studera ödeläggande av gågatan var det dax att återvända till läkarstationen och vänta och vänta till slut var min mor klar trodde jag men inte mer prover som skulle tas!

Efter ett läkarbesök följer med automatik besök på apotek frågan var då har det ordinarie apoteket också drabbats av sommarstängning men så var inte fallet däremot var det tydligen akut kundbrist så det besöket tog inte många minuter.

Efter att ha handlat gjort vissa bankaffärer så var det bara åka hem och avleverera diverse inköp förvånad konstaterade min mor att klockan redan var fem, men det förvånade inte mig det minsta vad som däremot alltid förvånar mig är varför alla gator och vägar skall rivas/grävas upp stängas av och sen lämnas på det sättet under semestertider??

Piteå gör ju reklam för att vara en sommarstad att då under semestertider lämna affärsgator mm upprivna kan väl knappast befrämja besöksnäringen.

Som avslutning av dagen var jag och hämtade några beställda växter hos min granne och planterade dem också därav bilden

Ingemar

tisdag 26 juni 2007

Bloggare igen





Rubriken kan ju tyckas något knepig så därför kommer här en liten förklaring


För flera år sen hade jag under ett par år en idagsida där jag la in en bild och skrev någonting mer eller mindre aktuellt och detta var långt innan alla bloggare invaderade nätet.


Med tiden blev det förstås problem med att hela tiden fylla på med genialiska tankar och dessutom tog utrymmet på servern och även i datorn slut så det projektet dog sakta ut.


Har med jämna mellanrum tänkt bli bloggare igen och inspirerad av Ragnar så var det dags.


Exakt vad dessa tankar kommer att innehålla är svårt att säga men vädret brukar ju vara populärt men idag är det grått, regnigt och kyligt samtidigt måste man konstatera att regn behöver vi.


Några ord om bilden, vakthunden inköpte jag begagnad för att han förhoppningsvis skulle avskräka råttor och katter att köra sina race i min blombukett. Blev ingen större framgång utan han fungerar bara som rundningsmärke.



Detta var allt för idag


Ingemar