onsdag 6 januari 2010

Helgdag

Trettondagen sista extra helgdagen fram till påsk.
Kylan fortsätter idag har temperaturen varierat mellan 20 och 25 minusgrader så det har i stort varit inomhusdag i dag.
Konstaterade också att i dag räcker inte jordvärmen till utan elen har varit inkopplad.
Perfekt väder att sitta vid datorn eller titta på sport missade förstås herrarnas skidor och skidskyttet. Tittade däremot på delar av reprissändningen av juniorfinalen och konstaterade att USA vann.
Avslutade TV tittandet med att titta på hästpolo rena grekiskan fattade inte mycket av reglerna!

Rönnberget 2010-01-06

Ingemar

tisdag 5 januari 2010

Kallt

Ändrade planer har kännetecknat dagen.
Ett besök i Luleå stod på programmet men en frysen vattenledning ändrade snabbt på disposition av dagen, konstaterade också att det var minst sagt kyligt för utomhus aktiviteter så medan cupevärmaren jobbade på och försökte värma rör ledningen så blev det kaffe och tidningsläsning för undertecknad.
Sen var det bara åka hem och ägna sig åt katterna och datorarbete.

Kattorna skulle förstås ut men det var för kallt så de ville in fort, men Smurfa tycks tro att det bara är att vänta en stund så är det varmt ute och man kan göra ett nytt försök, medan Freddi vet att det fortfarande är kallt och letar reda på favoritfåtöljen, men samtidigt skulle han förstås vilja ut men utan sällskap av en besvärlig unge.

Efter lunch blev det ett kort inköpsbesök i Öjebyn innan det var dags att fixa en del hemsidor som hamnat på efterkälken.

Fick sen problem med den nyss släppta Arnemarks sidan, problem med visningen av en del bilder i Explorer sparade om bilderna och då verkar det fungera. Hittade även spår av katt på tangentbordet vilket kan ge oanade effekter.

Egentligen skulle man väl sova nu men nu började ju bronsmatchen så man får väl sova nån annan gång däremot tror jag att Kanada Usa får klara sig själva .
Det här ordnar sig nog 1-0 och en bra start för småkronorna.
Smurfa har ledsnat på att bråka med Freddi och nu sover både.

Rönnberget 2010-01-05
Ingemar

Äntligen

Lite svenska framgångar i paradgrenen skidor piggar upp tillvaron även om nu inte sprint hör till de klassiska skiddistanserna riktigt så var det förstås trevligt med tre svenskar i final 1,2 och 5 är inte dåligt Och om jag nu fattat det rätt så leder även Emil Jönsson och Marcus Hellner dubbelt i sammandraget av Tour de Ski, Emil hade ju redan tidigt bestämt sig för att avbryta efter sprintävlingarna så nu får Marcus starta nästa etapp med ledartröja
Rönnberget 2010-10-04
Ingemar

söndag 3 januari 2010

Hockyfotografering

Fortsatt råder ett visst helglugn och det blir inte så mycket gjort
Tittade lite på skidor och konstaterade att det inte blev någon svensk succe i dag heller.
Hade ett något ovanligt fotouppdrag för min del, att fotografera veteranhocky i Arnemark, det behövdes lite bilder till Arnemarks hemsida. 10-15 entusiaster trotsade kylan -15.
Appropå hocky så blev det ingen final för juniorkronorna 2-5 mot Usa. Matchen såg jag dock inte utan sov över matchen

Ronnberget 2010-01-03
Ingemar

Nytt år


Det nya året började som det gamla slutade tämligen kallt och snö men inte annat att vänta den här årstiden, även om det var länge sen som det såg så vinterligt ut.
Året har börjat lugnt, slöat tillsammans med katterna men även jobbat lite med hemsidor årsskiftet sätter sina spår här och där. NND hemsida har fått ny månadens fotograf och Calles bilder kommer från ett betydligt varmare klimat.
I kväll var det klart att öppna Arnemarks nya hemsida ett och annat återstår men samtidigt är det ju som mycket annat att en hemsida skall ju ständigt förändras blir intressant att se hur man lyckas med det.
Förövrigt funderar jag på ett eventuellt nytt uppdrag som faktiskt låter intresant och ändå överkomligt och genomförbart risken finns förstås att det är mer omfattande än vad som framkommit hittils, möjligen så klarnar det under söndagen dvs uppdraget när det gäller vädret finns det ingen ljusning i sikte

Rönnberget 2010-01-02
Ingemar