lördag 11 juli 2009

Solen hittade hit igen


En ganska skön dag med sol och runt 20 grader är ganska bra semesterväder , har klippt gräsert hos min mor körde på en sten vad den nu gjorde där, återstår att se hur stora skadorna blev. konstaterade att belysningen på släpvagnet är av norsk typ, funkar, funkar inte, funkar osv.
Passade även på att fota lite blommor hos min mor.
Kvällen avslutades med grillning, allmänt snack bröder emellan som inte träffas så ofta.
Blev lite blåsigt så vi flyttade inomhus tittade på golf smuttade på en whisky och hann även med lite datoranvändning jag bloggar, broder uppdaterar adressbok i mobilen.
Observera hur välstädat bordet är.

Rönnberget 090711

Ingemar

fredag 10 juli 2009

Fredag

En ganska händelselös dag, efter frukost och besök hos min mor var det dags att åka in till stan och handla första besöket var systembolaget hur man nu kan vara så dum att man kommer dit mitt under lunchen men trots långa köer så gick det fort, fort gick det däremot inte på nästa stopp även i dag kom jag ihåg tygpåsen !
Hade med mig en del burkar och flaskor som skulle pantas , precis när jag var klar med burkarna och skulle börja med flaskorna dök det upp en kille med två plastsäckar fulla med flaskor, förmodligen såg han min desperata blick och lät mig panta mina 5 flaskor, tack för det.
Väl ute konstaterade jag att jag glömt äggen bara in i gen dyra ägg blev det för på väg in igen såg jag reklam för smörgåstårta och tänkte att det passar bra när brorsan kommer hem.
Efter att ha levererat inköp och plockat in det så var det bara att fortsätta städningen.
Vid 16 tiden ringde broder och sa att han skulle vara framme ca kl 18.
Bra timing för när jag skulle bära iväg en kartong papper som skall eldas upp svängde broder in på gården några minuter före 18.
Besök hos mor och smörgåstårta hon var ovanligt pigg i kväll kanske glad över att träffa bägge sina söner.
Kvällen avslutades framför TV med friidrott och en whisky och öl. Tyvärr tycks reklaminslagen på TV bara bli fler och längre.

Rönnberget 090710
Ingemar

torsdag 9 juli 2009

En vanlig dag

Dagen har inneburit både städning och gräsklippning har även med en del social tillvaro.
Städningen har gått frammåt så nu har jag bara hall och delvis kök klar.
Gräsklippningen fick bli ett lämpligt avbrott i städningen, men gräset har blivit för långt på sina ställen för det packade i uppsamlaren kan bero på att det var för fuktigt på kvällen.
Har också gått med i en bildbank som heter Fotofinner
FotoFinnaren är en ständigt växande bildbank som har kommit till för att lärare och elever lätt ska kunna hitta bildmaterial att använda i undervisning och skolarbete.
Några ord om vädret, uppehåll, lite sol men kyligt regn blev det sent i kväll verkar dock inte bli några stora mängder och till helgen skall det bli varmare och sol.
Har också lagt in en profilbild, bilden är från tjärdalssbränningen och fotograf är Tora Ceder.

Bilderna på sidan om Tjärdalsbränning i Arnemark har fått mcket posetiva kommentarer, kul.
Appropå städning så skall jag när semestern är slut anslå tid till att sortera och röja bland alla papper, varför skall man spara på en massa saker som man ändå alldrig hittar

Ronnberget 090708
Ingemar

onsdag 8 juli 2009

Tjärdalsbränning


Helgen och en del av veckan har använts till tjärdalsbränning i Arnemark
Det blev en lång trevlig rökig och tjärdalsdoftande helg.
Har gjort en hemsida för arrangemanget, se och lär hur det går till.
Har faktiskt hunnit med att klippa gräset också innan det började regna så det var bara att återuppta städningen som bör vara kalar i morgon.
Det är märkligt med vädret aldrig blir man riktigt nöjd antingen är det för varmt eller för kallt och nu är det avgjort i kyligaste laget, solen tittade fram på kvällskvisten så det finns kanske hopp.

Rönnberget 090708

Ingemar