lördag 25 juni 2011

Vernissage på Svensbygården

Vaknade onödigt tidigt och skickade ut katterna sen gick det inte somna om.
Blev en lång frukost och diverse utomhus aktiviteter, inget regn ännu, innan det var dags att åka till Svensbygården för dagens vernissage.
Gjorde ett stopp på vägen för inköp av lite vernissage tillbehör!
Väl på plats konstaterades att jag missat ordningsföljden på två bilder, enkelt fixat bara byta plats på bilderna.

Solen tittade fram och värmde skönt innan det var dags att ta emot de första besökarna, fick en blomma av dem dessutom följde det med en burk kattmat, kan nog bli strid om den godbiten, sen återstår att se hur länge blomman håller sig vid liv.

Fler besökare dök upp mer eller mindre oväntade besökare men det blev trevliga pratstrunder om det ena och andra inte minst foto.

Ett gäng västerbottningar dök upp för att spela farmergolf vilket de började med viss optimism även om spelet   stundtals gick mest i sidled. De hade med två småpojkar som tydligen la beslag på bollarna så fort chansen gavs. En regnskur i kombination med trötta barn gjorde att matchen avbröts i förtid.

Även loppisboden fick besök hittade en del intressanta grejer men glömde köpa dem finns kanske kvar nästa gång.

Mitt på dagen blev det stiltje passade bra att bli bjuden på hemlagad hamburgare, otroligt god, utklassar Max mfl.med hästlängder.

Sista timmen dök det upp en del väntade besökare så antalet besökare blev hyggligt.

Passade också på att premiär visa piteUnikas nya bildspel som väckte en hel del frågor och kommentarer vilket förstås var trevligt.

Sen var det bara att packa ihop och konstatera att det varit en trevlig dag med intressanta besökare.

Väl hemma konstaterade jag att det kändes att det blivit en tidig morgon och i detta instämde katterna så det blev en middagslur innan det var dags för middag och golf, konstaterade besviket att Stenson tydligen hade problem på ett hål, 9 slag på 11 hålet förstörde den dagen.
En slö avslutning på kvällen avrundade en trevlig dag

Rönnberget 2011-06-25
Ingemar

fredag 24 juni 2011

Midsommarafton

Vädret blev ju inte så tokigt som man kunde frukta utan ganska behagligt och mest uppehåll där jag passerade.
Däremot torde det nog inte vara något vattningsbehov än så länge får se hur det ser ut på söndag.

Fick en brandkårsutrckning till en trilskande dator och har för mig att den betett sig på liknande sätt tidigar!

Passade också på att vara social med ett släktbesök som gav utdelning i form av lunch

Visade sig att jag inte var rriktigt klar med bildspelet ett USB minne som behagar trilskas verkar dock fungera när det sitter på plats problemet är när det skall laddas!

Trilskas gör även mina katter som sitter ute på bron och väntar på någonting, kanske saknar de kotten som verkar ha flyttat till grannen om det nu inte är flera i farten.
I morse när Freddi skulle ut hade vi besök av två hundar, de knallade dock iväg utan att ha sett Freddi, han däremot såg dem och beslutade sig för att förfölja inkräktarna som dock snabbt försvan ner mot älven.

Har fått erbjudande om att ställa ut den 27 augusti, utomhus och vid vatten kan ju bli en utmaning.
Har också bestämt tema för kommande fotograferande dvs det alldelens egna fotograferandet får väl se vad det blir av det hela.

Som sagt var midsommar afton vilket också tragiskt nog innebär att det blir mörkare och det går förmodligen fortare än man anar.

Rönnberget 2011-06-24
Ingemar

torsdag 23 juni 2011

Städa, fixa bildspel eller handla det är frågan

Och gissa vad som blev svaret självklart gick mesta tiden till att fixa bildspelet hela förmmidan egentligen med avbrott för frukost och matning av katter.
Avbrott för lunch och inköp av sånt som glömdes i går bla specialfoder till en av katterna pris drygt 100 kr kilot.
Hemma igen så blev det mer bildspel och faktiskt lite inledande städning också och innan man vet ordet av är dygnet slut!
Risk för regn är det i morgon passar ju bra till midsommar undrar vem man kan skylla det på.
För övrigt lider jag med SAAB jobbarna som blev utan lön till midsommar och det är nog regeringens fel!


Rönnberget 2011-06-23
Ingemar

onsdag 22 juni 2011

Regnig inledning av veckan

Måndag morgon när jag åkte till Kallax var det regn i luften och på sina ställen rena skyfallet,
Det hade regnat ordentligt under natten så mina katter fick vackert stanna inne, herrarna som varit med förr tog det med godan ro och fortsatte att sova men unga damen protesterade högljutt och skulle bara ut.

På programmet  i huvudstaden stod nätverksträff för ledutvecklare vi var ca 20 deltagare och det blev en intressant och givande dag.
Hade också äran att lotsa mina medresenärer till rätt plats LRF huvudkontor, vilket gick utan problem även om vår linje var delvis stängd pga ombyggnader.
Även hemresan gick bra lyckades undvika alla förslag om shoppingtur!
Fördelen med att flyga med Norwigen är faktiskt att de oftast startar och landar enligt tidtabellen!

På hemvägen från Kallax blev det ett långt samtal från en kund med hemsidesproblem, problemet löstes och fixaades nästa morgon för väl hemma möttes jag av tre katter som skulle ut trots vädret och ett antal mail att ta hand om så det blev en sen kväll innan jag var klar under tiden sprang katterna ut och in speciellt Bullan som inte förstod detta med att man blir blöt av regn och dessutom har hon inte lärt sig att stå stilla så man kan torka av henne.
Tisdag morgon skulle tre katter bara ut och nu har även Bullan insett att när det regnar så kommer det blöta uppifrån, dock gäller fortfarande full fart ut innan hjärnan är inkopplad, snabb vändning mot närmaste skydd antingen bilen eller in under bron.

Fixade en massa saker via datorn innan det var dags att äka till Svensbygården och hänga utställning. Annika tyckte att vi skulle ha vernissage på midsommardagen så nu sprider vi det budskapet!

Fortsatte sen till Jävre och turistbyrån för att byta ut pärmen att göra i Pite bygden!
Och regnet det bara fortsatte upptäckte att det fanns tendenser till vattenplaning måste kanske kolla däckens status!!

Hemma igen så konstaterade jag att de var två torra katter och en blöt, bulan förstås.

Gjorde de sista justeringarna på piteUnikas bildspel och fixade en upphängningsanordning.
När jag var ut och tittade efter katterna hörde jag något som surrade och tänkte vem klipper gräset nu men brydde mig inte speciellt mycke om det men nästa gång jag var ut surrade det fortfarande och konstaterade att det var bilens kylfläkt som gick, vilket fått till följd att batteriet behövde laddas, lossade anslutningen till fläkten för att få stopp på den. På onsdag morgon satte jag tillbaka anslutningen och nu var det inget problem.

Vaknade tidigt katter som ville ut men somnade om så det blev sovmorgon tur att inte mötet på västra kajen började tidigare än 10.

Vi diskuterade Skärgårdsfesten och bestämde att den genomförs som planerat den 27 Augusti.
Vi hann också diskutera bildspelet och bestämde att det behövs mer informationstext.
Om det är en för eller nackdel att gå på möten vete tusan men nya uppgifter/uppdrag ger det!!
Vid lunchtid tittade solen fram igen efter 2½ dygns regnande, hoppas den blir kvar länge, resten av veckan måste användas till favoritsysslan städning!!

Rönnberget 2011-06-22
Ingemar