söndag 26 juli 2009

Skitväder

Idag har det varit rena skitvädret regn blåst och inte speciellt varmt heller.
Fördelen är ju att man fått en del gjort inomhus, har haft hjälp av en golvspecialist som fxade mina golv så ny blänker de som vattenpölar i solsken.
Freddi tyckte dock inte om aktiviteten och flydde snabbt ut och sökte sig annat tak över huvudet, när specialisten försvunnit med sn bil dök han dock upp och konstaterade att det såg ut ungefär som tidgare men efter lite mat försvann han ut igen. Mat ja upptäckte vid sextiden att jag glömt allt vad mat heter idag med undantag av en tidig frukost. Så det fick bli en pitsa på kvällskvisten.
En av pitsabagarna kände igen mig eller rättare sagt kom ihåg att jag hade haft vernissage förra gången jag var dit, hans kompis beklagade sig över att nu skulle det bli vinter.

Vädret gjorde att jag satte mig vid datorn för att arkivera bilder på min externa hårddisk, eftersom datorn vill jobba själv långa stunder så passade det utmärkt att börja röja på min kallvinda och efter att ha slängt ut en massa tomma kartonger, havererade skrivare, kontorsstolar mm så upptäckte jag att det faktiskt låg en matta på golvet och dessutom syntes färgen på golvet, när arkiveringen var klar passade jag också på att göra en säkerhetskopia vilket var nödvändigt eftersom jag kommer att bli tvungen att ta bort en massa bilder från den bärbara.
Allt bortstädat lastades på släpvagn och i morronbitti åker det iväg till soptippen.
Sådan här sysselsättning gör att man hinner fundera en del.
Konstaterade tex att dagens DVD skiver rymmer mer än hårddisken på min första hemarbetsplatsdator 4GB och då betraktades det som mycket!
En annan fundering som dök upp var hur många väskor, portföljer, datorväskor och ryggsäkar behöver man egentligen även om det är praktskt med en väska/portfölj för varje uppdrag men risken är stor att fel väska far på fel möte vilket inte är helt lyckat.
Det finns vissa ljusglimtar också httade en kartong som bla innehöll en massa blad till skärlinjalen mer konstigt är förstås varför de hamnat där och inte på samma ställe som skärlinjalen som jag förövrgt också hittade när jag sökte något helt annat.
Men nu blir det besvärlgare med städnngen för nu hamnar man i det läget att skall det vara klvar även om det inte används på 15 år, sen kan det ju också ha ett rent nostalgiskt värde.
Det kan bli en lång vecka kommande vecka.

Åter till bildarkiveringen, när man sitter och går genom blderna upptäcker man att det har vart många aktvteter där kameran vart med och tvära kast kan det också bli.
Funderade ett tag om man inte skulle göra en fotodagbok med en bild från varje dag kameran är använd undrar hur många dagar man skulle få ihop, det kan förstås bli lite självplågeri så att man känner trycket att idag måste jag ta en bild ungefär som att skriva i bloggen!

Till sist kan man väl konstatera att PDOL hade lite tur eftersom festvalen tog slut i går kväll tom lite före vädret.

Rönnberget 090726

Ingemar

Inga kommentarer: