lördag 15 augusti 2009

Sommarfesten i Sikfors



Hela dagen tllbringades i Sikfors med deras sommarfest.
Kl 8 var det samling för att börja sätta upp skyltar, banderoller och annat och inte minst fotografera.
Sommarfesten är ett av arrangemangen i Piteenergis 100 årsjubileum som Piteå Byaforum hjälper till med.
Det blev en trög start på dagen med nära på försovning, hur nu man kan nästan försova sig om man skall börja åtta och har högst 10 minuters resväg.
Förmodligen var det sviterna efter torsdagskvällens övningar som satt i och att vesentliga ingridienser för frukosten inte fyllts på under fredagen som tex fil och kaffe.
Nåja efter att banderoller och skyltar kommit på plats vid hotellet fixade Kenneth kaffe och kaka, tack för det. Efter att alla skyltar och övrig information var på plats så skulle luftlandet ha hjälp med tillsyn vid de olika hoppborgarna men det får övriga sköta tar den första av många vandringar med kameran.


Efter en stärkande lunch stod lucköppning på programmet massor av folk trängdes på hängbron och på stränderna men folk fick tydligen inte vara på hängbron vid lucköppningen.
Lite av antiklimax blev det nog för inte blev det någon större flodvåg även om en del kanske blev blöta om fötterna.



Lådbilsrallyt och Rosvikskörens framträdande missade jag helt men man Massor av aktiviteter bjöds det på som kaninhoppning, ponnyridning, konstutställning, gratis korv och fika mm.an inte vara överallt.










På scenen uppträdde Rocking´Robin, Råde och Rått och som finalnummer Lill-Babs med Benneth Fagerlund på piano, allt förtjänstfullt sammanhållet av Annica Gaudet och Stefan B Andersson.







Men kl 16 avslutades familjeaktiviteterna och då skulle skyltar mm bort och inte minst skulle hoppborgarna tömmas på luft och lastas!

Mycket folk var det under dagen själv har jag ingen uppfattning om antalet 5 - 6 000 besökare sa en del men en del hävdade att det var minst 10 000.

Fick också många frågor om hur många bilder jag tar en sån här dag och det kan jag däremot svara på åtminstonde delvis, det blev 749 exponeringar hur många bilder det sen blir får man se när bildredigeringen är klar.

Rönnberget 090815

Ingemar

3 kommentarer:

Sandra Dahlberg sa...

Underbar resume´av dagen, känndes som om jag deltagit efter läst din blogg även om jag inte hann delta fysiskt, tyvärr....

Maria sa...

Jag var också där i sådär en fem timmar. Konstigt att vi aldrig stötte på varandra.

PO-Staffan sa...

Det var verkligen en mycket fin dag i Sikfors. Vi fick äran att få spela där och det var mycket roligt. En mycket trevlig och glad publik!
Staffan Lundström
Röde & Rått