fredag 19 mars 2010

Poletik

Är ju inte speciellt intreserad av partipoletik nog så mycket sandlåda för min smak.
Men man kan inte undgå att märka att det står ett val för dörren vilket märks på att alla partierna har börjat med sina nomineringslistor till kommun, landsting och riksdag. Kan också notera att ett par ledande kvinnliga politiker valt att hoppa av då de anser sig orättvist placerade utanför valbar plats.

Onekligen påminner det om småskolan där en del om de inte fick vara den lysande stjärnan inte ville vara med i den leken.

Noterar också att Yvonne Stålnacke år ute och skapar rubriker, där har det varit oerhört tyst sen hon lämnade landstingspoletiken, kanske honockså känner ett behov av att bli mer synlig, att vara 2 komunalråd i Luleå kanske inte känns riktigt bra så då ger hon sig in i kärnkraftsdebatten och argumenterar mot partiets egen linje i frågan. Möjligen kan det också vara så att hon kastar avundsjuka blickar på grannkommuner som lyckats bättre med vindkraften, det är inte gott att veta.

Sen har vi då den stora röran i Arvidsjaur som kan bli vad som helst.
Egentligen är ju inte bakgrunden speciellt ovanlig, äldre herrar som känner sig hotade och inte vill släppa fram nya förmågor.
Dessutom är det som vanligt centralortens politiker är vana att bara köra över landsbyden och själva bestämma.

Det ovanliga här är att byarna Glommersträsk och Moskosel företrädare helt plötsligt inte står med mössan i handen och försagt skrapar med foten.
Det måste förstås ha blivit en chok för det gamla gardet i Arvidsjaur och förhoppningsvis ger det en del andra ledande kommunpolitiker en tankeställare, men förmodligen skakar de bara av sig och fortsätter som tidigare för hos oss händer ju inte sådant.
För övrigt har nog Peter Roslund nog tillräckligt stora problem med etableringen av vindkraften i markbygden för det tar ju alldelens för mycke uppmärksamhet från stadsbygden.

Beträffande Arvidsjaur så blir det intresant att se vad som händer men förmodligen klöser vissa sig fast så länge det bara går även om allt rasar runt dem.

En liten reflektion, Jerry Johansson var ju ordförande i Norrbottens Bygderåd och drev landsbygdsfrågor innan han blev kommunpolitiker på heltid dessutom tror jag att han fortfarande bor i Moskosel.


Rönnberget 2010-03-19
Ingemar


Inga kommentarer: