måndag 9 juli 2007

Miljöfunderingar

Hörde på radion i morse att det tillsats någon ny utredning om miljön kanske hette den miljökonsekvensutredningen?
Samtidigt går miljöministern Anders Calgren ut och säger att man kommer att måsta tillgripa höjda bensinskatter för att komma till rätta med koloxidutsläppen!
Ytterligare någon expert eller tyckare hävdar att bensinen bör kosta 20:- litern för att styrverktyget skall bli effektift. Calgrens utspel uppskattades tydligen inte av övriga kamrater i alliansen, minst uppskattat var det förstås i det parti som nyligen vid sitt riksmöte eller vad det nu kan ha hetat beslutade att arbeta för en skattesänlning på bensin.
Tala om att marchera i otakt eller kanske tom i olika riktningar.

Samtidigt läser jag i lokaltidningen att Piteå Watercross drog 2000 åskådare trots regn och rusk samtidigt som radiolaget bara lyckades locka 140 tappra till sin välgörenhetsmatch för barnavdelningen på Sunderby sjukhus.

Watercross är tydligen en tävlingssform där man kör snöscoter på vatten riktigt vad tävlingen går ut på framgår inte men publiken kommer tydligen för att se och höra vrålande skotrar som varmkörs på land innan start för att sen efter kortare eller längre sträckor sjunka till botten med nödvändig bergning som följd.
Vän av ordning frågar sig hur miljövänligt ett sådant arrangemang är, olja mfl föroreningar i vattnet måste det bara bli!

Nej kära miljömiljöminister sätt in restrektioner och förbud mot fullständigt meningslösa motorarrangemang som bara belastar miljön samtidigt kan du också lägga straffavgifter på alla gubbjepar (läs stadsjeepar) som blivit så populära för att nu inte tala om alla bensinslukande värstingbåtar mfl, fixar du det då gör du en insats för miljön

070709
Ingemar

1 kommentar:

Anonym sa...

Det är helt uppenbart att marknaden vill ha Watercross och inte en välgörenhetsmatch i fotboll... Marknaden styr. Lev med det.