onsdag 5 augusti 2009

Det gick inte


Kl 19 fanns alla intresenter på plats och det var meningen att tjärdalen skulle öppnas och kolet tas rätt på ganska precis en månad sedan den brändes.
Efter försktig provgrävning visade sig det dock att det var för varmt förmodligen glöder kolet fortfarande i botten, inte annat att göra än att lägga på ett ännu tjockare lager med jord och vänta.
En viss oro spred sig över att man inte kan ta tillvara kolet före älgjakten och då blir det problem.
Kolet såg dock ut att vara av god kvaltet.

Därmed var det bara åka hem och ge sig i kast med upphängning av avgassystemet, det är är förstås en fördel att ha en tomt med olika nivåer bara backa upp bilen på en avsats och låsa fast den där blev perfekt kryphöjd däremot var avgasrör och ljuddämpare för varma så det blev ett besök hos semesterfirande grann som också jobbat hårt under första semesterveckan.
Efter kaffe och lite småprat var det bara att återvända till upphängning av avgassystemet och med hjälp av domkraft fixades avgassystemet i rätt position och jobbet var klart.


Dagen började dock med en dust med veden innan det var dags för lunchmöte, efter lunchen gjorde vi ett besök i Granparken, det är ganska länge sen mitt senaste besök och helt klart märker man av att det inte finns några pengar för att driva den i samma omfattnng som tidigare.
Självklart är det synd att det inte finns medel till verksamheten, men det är inte direkt ovanligt att sen ett projekt är genomfört så finns det inte pengar och resurser för löpande drift.

Konstaterar också att när detta skrivs vid 23 tiden är det fortfarande 15 grader varmt och i morgon kan temperaturen gå upp mot eller tom över 30 grader.


Konstaterade också att det inte bara är nackdelar med havererad gräsklippare för hastigt och lustigt sticker det upp en del blommor som man inte lägger märke till dessutom tycks maskrosorna ha fått värmeslag och har försvunnit!!

Rönnberget 20090805
Ingemar

Inga kommentarer: