fredag 7 augusti 2009

I gröngräset



Värmen består så en stor del av dagen har tillbringats i snickarbodan betydligt drägligare arbetstemp där
I morse tog jag ut kattungarna och placerade dem ute på gräsmattan inte så populärt för det blev en massa pipande, tydligen var kattmamman på en längre utflykt och hörde det inte, efter en stund satte en av ungarna i väg hemåt och drog med sig sina syskon, hur han nu kunde veta vart han skulle?

Hörde i gårkväll att en örn ha siktats svävande över Rönnberget kanske på jakt efter katter, taxar och andra smådjur.

Med värmen följer det obligatoriska problemet att folk lämnar sina hundar i bilarna med utan någon som helst lufttillförsel, nu senast hade polisen fått ingripa och flytta en bil in i skuggan innan ägaren kunde lokaliseras.
Man funderar om det inte skulle ställas vissa krav på hund och bilägare men det går förstås inte.

Appropå knäppgökar så såg jag i dagens tidning att en man ställts inför rätta för djurplågeri, knäppgöken hade fäst hunden vid mopeden och kört i väg så att hunden hade släpats efter på marken, dessutom hade knäppgöken hotat ett kvinnligt vittne. Undrar vilket som ger hårdare straff men förmodligen blir det någon straffrabatt.

I morgon åker grannarna på semester så jag lovade hålla ett öga på deras hus också, en av sönerna är ju hemma men det skadar nog inte med skärpt uppmärksamhet i dessa tider.

I snickarbodan hann jag förövrigt fuska som mekaniker, snickar och målare, ja det var så sant inköpare och formgivare kan man kanske också lägga till!

Rönnberget 090807

Inga kommentarer: