söndag 30 augusti 2009

Landsbygdsdagen 2009


Började dagen tidigt med en rejäl frukost och en diskussion med Freddi om hur lämpligt det var att han skulle vara ute hela dagen i det blöta vädret, för att demonstrera sitt missnöje for han upp på överväningen och sov där hela dagen.
Inne i stan, vid tages bro ½ 8 och kunde konstatera att vädret var ännu sämre här ett blött ihärdigt försiktigt regnande hade börjat och för att fortsätta i varierande intensitet under hela dagen. Nåja vädret kan man inte göra så mycket åt det är bara gilla läget eller stanna hemma.
2-3 av utställarna hade lämnat återbud pga att deras produkter inte klarade vädret. 19 av 24 utställare infann sig dock, landsbygdsbor är som bekant ett tåligt släkte så lite regn överlever man.
Stannat hemma hade dock alldelens för många av Piteå Byaforums styrelse gjort, uppslutningen brukar vara närmast 100%ig men inte i dag absolut det sämsta deltagandet från det hållet denna gång.
Många besökare valde också att stanna hemma till senare på dagen och vid 1-½2 tiden var det mesta av det odlade slut så det var bara att återvända hem tomhänt, begriper inte hur brocoli kan ha en sån stryckande åtgång, men det är ju en annan historia.

Invigningstalare var Åse Blombäck Ordförande i Norrbottens Bygderåd, hon talade bla om vad HSSL sysslar med på olika nivåer, hur viktiga de 4500 utvecklingsgrupperna på lokal nivå är och vikten av att det finns vettiga kommunikationer på landsbygden året runt.

Posetivt var förstås att pressen i form av Kuriren och PT hälsade på!

Uthålligheten var även god för trots slutsålt och regnet stannade de flesta kvar och den stora rivningen utbröt vid ½ 3 tiden.
Väl hemma kunde man konstatera att det mesta var blött eller snarare dygnsurt, bilderna mådde väl inte speciellt bra i regnet men skadorna är ändå överkomliga.

Efter mat och torra kläder blev det en tämligen slö avslutning på dagen.
La också ut lite bilder från landsbygdsdagen.

Freddi stack förstås ut med raketfart när jag kom hem, inne igen efter fem minuter, sjöblöt.

Ronnberget 090829
Ingemar

Inga kommentarer: