söndag 10 juli 2011

Kameraproblem

Jaha nu har det hänt mig det som bara skall hända andra, mitt favoritobjektiv 18-75 har defenetivt lagt av, autofokusen vill helt enkelt inte vara med så idag blev det till att använda ett fast 50 mm oblektiv och där fungerar autofokusen men visst är det besvärligt att måste förflytta sig i stället för att kunna zooma!
Har tillbringat en stor del av dag på Västra kajen medaanledning av Kultur på kajen, soligt och varm trots en uppfriskande bris. Trevlig dag med många intressanta personer och samtal.
Tycker dock att de flesta bilderna blev "blaskiga och trista", får nog göra en ordentlig undersökning av problemet. Får väl försöka testa under morgondagens Farmer golf, måste dock leta reda på ett annat zoomobjektiv till dess för mer än ett objektiv får nog inte följa med på rundan och 80-200 är nog lika oanvändbart som mitt 50 mm macro för det ändamålet.

Missade förstås Sverige - Australien men Sverige får man se i semifinalen mot Japan.
Men hann se Brasilien- USA en märklig match där domarens agerande var ytterst märkligt och Brasilien en klar besvikelse, missade förstås Brasiliens 2-1 mål.
Brasilien och Martha är inte sig lik, överhuvudtaget kan detta väl betraktas som VM med ineffektiva skyttar. Trots allt måste det väl vara en fördel att möta Frankrike (som jag inte sett) eller USA i en VM final, för inte kan väl Japan vara något hinder.

Efter fotbollen gjorde jag ett ryck och ställde in ett bord i bagarstugan, teorin var att om man ställer ett bord över en massa grejer så skapar man snabbt en ny förvaringsyta. Tyvärr är det ofta så att teori och praktik inte alltid stämmer för det som i teorin skulle vara att ställa in bordet visade sig i praktiken bli att flytta på en massa saker för att få bordet på plats!
Dessutom visade sig att bordsytan gick åt för alla grejer som lastades ut ur bilen för att lastas in igen till nästa helgs övningar, enklast hade förstås varit att lämna rubbet i bilen men det går inte för bagagutrymmet behövs för andra transporter under veckan. Fördelen är förstås att alla grejer just nu är samlade på en plats.
Under dessa övningar piggnade mina kattor till och visade stort intresse för mina övningar men till någon hjälp var de inte snarare tvärt om!!

Nåja några av dagens drygt 150 bilder kommer här, en del bilder blev faktiskt mindre dålig efter putsning av glasögonen, godnatt.

Rönnberget 2011-07-11
Ingemar
www.ronnberget.se

 



 

 



1 kommentar:

Zarah sa...

Objektiv är ju precis inte det billigaste, men kanske du måste öppna plånboken... ;-)