måndag 30 maj 2011

Bygdegårdarnas förbundsstämma

   

Helgen har tillbringats i Västerås på Bygdegårdarnas förbundsstämma
Som vanligt var det problem med hyrbilen en minibuss, nåja inget större problem utan begränsade sig till ett tomt batteri starthjälp fixades snabbt men när vi sen skulle iväg blev det motorstopp som tur var hann vi stoppa servicekillen och efter det rullade vi i väg mot Västerås i god fart vi hamnade dock i en lång bilkö som bara kröp fram ett bra tag. Framme i Västerås lokaliserades Stadshotellet lätt men sen var det frågan om att hitta en parkeringsplats vilket också löste sig efter incheckning var det dags att hitta ett matställe.


Bankiren lät väl lämpligt flott och dagens tips 128 inklusive öl eller vin var också ok
Det var tom underhållning modell rock lyssnade på ett förband medan vi åt.
Återvände dock till hotellet innan huvuduppträdandet började för att hitta övriga deltagare där blev det också en öl och salladsbufe, ja det var så sant vi hann ju med ett besök på gröna skylten innan de stängde.
Träffade som vanligt en massa gamla bekanta vilket alltid är trevligt innan det var dags att uppsöka sängen.















Lördagmorgonen bjöd på sol men ingen värme så efter tidig frukost bestämde vi oss för en promenad i Västerås vi hade ju guide med oss.
Promenaden blev ganska lång innan det var dags att återvända till stadshotellet och registrering och kaffe innan förhandlingarna startade
 
 




Sen var det dags för invigning och öppnande av stämman, ytterst traditionella invigning med spelmänn och folkdansare, välkomsttal av kommunalråd och landshövning innan det var dags för avgående förbundsordförande att förklara förbundsstämman 2011 för öppnad,







Förhandlingarna flöt på smidigt och lugnt med avbrott för lunch innan det var dags för arbete i beredningsgrupperna.

Beredningsgrupperna återinfördes för något år sedan och gör behandlingen av motioner mm betydligt enklare vilket självklart förenklar stämmoarbetet.

Kvällen avslutades med bankett och många trevligheter till långt ut på natten allt i vanlig ordning.

Söndagssmorgon återupptogs stämmoförhandlingarna som flöt på i god ordning motionerna behandlades smidigt och följde i de flesta fall beredningsgruppernas förslag.
Stämman antog också ett uttalande om EUs tankar på att införa moms för idiella föreningar.
Även valen gick smidigt och snabbt under säker ledning av mötesordförande.
Vid val av valberedning var det dags för stämmans första och enda votering som handlade om hur fördelningen av repensentanter skulle vara och vem som skulle vara ordförande i valberedningen.
Men även detta löste sig på ett smidigt sätt.
Sen var det dags för presentation av 2012 års arrangör som blir i Säffle Värmland 1-3 juni ganska bra då blir det ingen kollision med Stockholm maraton och Elitloppet








 
 Avslutningsvis fick jag i hedersuppdrag att frakta hem en lotterivins, en tavla och även detta gick utan problem även om det var på mm att tavlan gick in i bagagehyllan.

Rönnberget 2011-05-29
Ingemar

3 kommentarer:

Carina sa...

kul att läsa kompis

Anonym sa...

Trevlig resumé av bygdegårdstämman Ingemar

Anonym sa...

"anonym" var alltås förbundsordförande emeritus, Åkesson :-)