söndag 14 februari 2010

Lite av varje

Försvunnen älg
I början av veckan hoppade en älg över broräcket och hamnade inte i diket utan på älvens is 20 m ner, utsänd rependentanter för ordningsmakten konstaterade att älgen var försvunnen.
Morgonen efteråt intervjuades en ung kille som tillsammans med sin mor sett älgen ligga på isen stendöd så inte hade älgen gått någonstans. Förmodligen hade utsända spanare helt enkelt spanat vid fel älv och bro, att lokalpressen har svårt med rätt platsangivelse är inte ovanligt men nog är det lite oroande att inte ordningsmakten hittar rätt!

Lördagen bjöd helt plötsligt på sol och varmare väder, kanske läge att göra ett försök att få liv i en djupfryst Audi. Satte i motorvärmare och batteriet på laddning. Efter lunch var det dags att skotta fram ekipaget när detta var gjort gjorde provade jag att strarta och självklart startade bilen. Visserligen gick den som en kratta men när den blev varm gick den hyggligt på tomgång.
En provtur till Arnemark tor avlöpte också utan problem.
Bestämde mig för att försöka få in den i garaget under den manövern blev det motorstopp och sen var den omöjlig att starta igen.

Lämnade den åt sitt öde men efter ett par timmar gjordes ett nytt startförsök och nu startade fanskapet gjorde ett nytt försök att backa in bilden i garaget och det höll på att sluta illa motorstopp mitt i dörröppning. Var precis att jag krånglade mig ut ur bilden.

Resten av kvällen använde jag till att följa OS sändningarna. Damkronorna klarade premiärmatchen utan större problem men nog måste det bli bättre fart om man skall ta medalj.

Skidskyttet damernas sprint var ju upplagt för medalj men icke Svenskorna blev från åkta så att det sjung om det. Och ingen fattade vad som hände.

Det verkar som att SVT satsat på stor trupp med en massa "experter" som åkt dit mer som turister förmodligen en en belöning för lång och trogen tjänst för vad gör annars Ulfbåge och Lindeborg där.
Samtidigt måste man beundra Ulfbåge för hans förmåga att lasta över allt jobb på bisittare Grenmark och själv koncentrera sig på att försöka kommendera bildhanteringen ??

På de tävlande ställs vissa berättigade krav för deltagande och nog borde man kunna ställa vissa krav på alla dessa sk experter.


Rönnberget 1210
Ingemar

Inga kommentarer: