tisdag 16 februari 2010

Guld

Så kom då första medaljen i OS att det dessutom var av ädlaste valör och att det var norrbottenstjejen Kalla som fixade den gjorde inte direkt ont.
Att media av olika slag fick glädjefnatt var helt uppenbart undrar hur många gånger sammandraget av Kallas lopp kördes i TV.
Pops intervju med Kalla var faktiskt en liten höjdare.
Ett tag såg det ju ut som att det skulle kunna bli medalj även i herrarnas 15 km men Marcus Hellner satsade djärvt och tyvärr höll det inte utan slutade med en försmädlig 4:e plats en fjärdeplats blev det också för Anna Haag i damtävlingen.
Tydligen är inte orenteringsförmågan så stor i skidlandslaget Johan Olsson körde fel på ingången till stadion och fick ta en extra runda på ca 100 m, Kalla och Anna Haag hade tydligen också sprungit vilse vid ett träningspass i somras och fått simma en bit för att ta sig tillbaka!!

För Damkronorna verkar det gå tungt i nattens match mot Slovenien imponerade de inte, men trots två halvskrala matcher är man klar för semifinal trots att gruppfinalen mot Kanada är kvar
Det mesta talar väl för att det blir USA i semifinal och en avslutande match om tredjeplats mot Finland.
Upptäckte att planeringen inte är så bra inför OS för på onsdag är det sprint med två Piteåkare kul förstås, mindre kul dock att det är en fotocirkel inplanerad den kvällen, hmmmm.

Ronnberget 2010.02.15
Ingemar


Inga kommentarer: