lördag 30 oktober 2010

Skitväder var ordet



Åtminstonde om man tänkte testa sitt nya objektiv!
Började dagen med att hämta dagens tidning och gårdagens post!
som innehöll bla Förbundsinform nr 3 upptäckte till min fasa att den var tryckt i färg, ett mail bekräftade att det skulle vara så och att det inte var jag som klantat mig igen.


Som sagt inget höjdarväder, objektivet kan ju bli fuktigt!

Första stoppet blev Öjebyn där jag förövrigt satte nytt rekord i cigarettförbrukning, 20 cigaretter dvs ett paket försvann på några minuter, hoppas att någon behövande hittar det!
Kyrkan i Öjebyn brukar vara ett tacksamt fotomotiv men tala om hoptryckt bild

Det är färgen på trafikmärket som har krakelerat inget fel på objektivet


Nästa stopp blev Valsberget eller Lindbäcks stadium som det tydligen heter i dag, här är det nog en bit bort innan det blir åkning av. Kåbdalis har premiär i helgen för slalombacken och till Kiruna kommer skidlandslaget på måndag för där finns flera mil typreparerade skidspår av natursnö. Men såg i dagens tidning att även Piteå kunde erbjuda preparerat spår på sparad fjolårs snö

Maskinerna är som synes redo och väntar bara på snö

Då får man väl ägna sig åt inomhusfotografering Smurfa fotograferat på ca 2m med 400mm och kamerans inbyggda blixt blev väl inte så tokigt ögat är ju skarpt vilket brukar vara ett av kraven vid djurfotografering.
Katterna gillade inte heller vädret utan sprang in och ut med förhoppningen att det skulle ha ändrat sig

Men mest såg det ut så här, bilden tagen stax efter kl 16 bl 5,6 1/30s och 1600 ISO, bilden är tagen från bilen så fotografen slapp bli blöt den gången.

Efter ett besök hos bekanta var det dags att återvända hem och fixa middag, renskav och pulvermos verkade lämpligt enkelt men idag misslyckades tom det allt för hårdstekt renskav och flytande potatis mos fulländade denna dag, tom den snålaste av kattungarna nobbade anrättningen.
Avslutade i vanlig ordning kvällen vid datorn och det blev inte heller någon succé.
I natt är det dags att ställa om klockan funderar på om man skall göra det innan man somnar eller när man väcks av klockradion i morgonbitti och konstaterar att den bara är 5 och kan ställa om den 1 timme och fortsätta att sova, bara man inte gör som en bekant och ställer om den både på kvällen och morgonen!!

Rönnberget 2010-10-30
Ingemar

Inga kommentarer: