lördag 19 september 2009

Saker att irriteras över

Lördag förmiddag och då kan man fundera på några saker.
I går fredag var kungen på besök i Piteå igen, nu handlade det om att ta ett spadtag för ny industrianläggning för framställning av miljövänlig disel DMT, dessutom åt han lunch i Smurfits mäss med påföljd att de normala gästerna inte kunde äta lunch där, självklart var han inte ensam lunchgäst utan hade sällskap av en mängd repensentationsprofs.
Såg någon insändare i dagens tidning att om detta var sant var det färdigätet på den mässen.

En ständig källa till irritationsmoment är dessa telefonförsäljare, har konstaterat att det finns åtminstonde tre varianter på dessa
Den ovanligaste den som acepterar ett nej och avslutar samtalet
Den vanligaste som drar sina argument och inte förstår att man inte vill ha deras produkt som faktiskt är gratis även om man får betala minst 30 kr för att få hem den + att det kommer en ny försändelse om man glömt att avbeställa.
Den envise, oftast ung dam, som absolut inte accepterar ett nej tack utan oförtrutet fortsätter att argumentera och gärna pratar skit om konkurenterna, det är då den lede flyger i en och man förlänger samtalet med motargument och får lyssna på nya försäljningserbjudande ytterligare några varv, slutligen inser de väl att här blir det ingen affär och avslutar samtalet med gråten i halse.

Irriterande kan också vara far och morföräldrar som har barnbarnet med sig och skall handla.
Som regel upptäcker de att ungen inte vill gå själv utan skall åka i vagnen, irritationsmomentet är att denna procedur alltid äger rum just när de kommit in i butiken så att man på ett effektivt sätt blockerar all in och utpassering.
Nästa stopp brukar vara precis där man hämtar varukorgen, då skall ungen snyggas till vilket också tar sin tid. Egentligen är det fantastiskt hur effektivt man kan blockera passagen med en varuvagn.

Ronnberget 090919

Ingemar

1 kommentar:

En stund av mitt liv..... sa...

Oj oj Ingemar!
När man som mamma är och handlar med små barn kräver det mer tid, uppmärksamhet och energi av en, än om man far ensam.
Så är livet med småbarn, härligt va!:))

Om du blir irriterad varje gång du får vänta ett par sekunder, vilket det tar att lyfta upp sitt barn i kundvagnen, så tycker jag att du ska fundera om. Och det är klart man vill snyta ungen när man kommer in någonstans om hon är snuvig,eller som du uttrycker det "snygga till".

Var har du så bråttom att du inte kan vänta fem sekunder, så att alla i denna lilla familj blir nöjda och glada?

/Petra, En av stoppklossarna