tisdag 24 maj 2011

Händelserik dag

Det blev en varierande och händelserik dag.
Hörde denna konversation mellan mor och ung dotter. Håll fast din fina hatt, gå inte i vattenpölen, plask, nu gick du mitt i vattenpölen.
Blev lite av sovmorgon i dag vilket kanske var behövligt efter att ha ätit frukost och fixat en del korspodens om det ena och andra var det dags att samla ihop utställningsbilderna och åka till Stadsbiblioteket för att börja hänga utställningen.
Arbetet flöt på bra innan det var dags för dagens lunch och fortsatte vi innan det var dags för att införskaffa mer monteringsmaterial, det blev ett besök hos Clas Ohlson köpte batterier och konstaterade att 30 kr för 10 batterier är billigare än 20 kr för 4.

Hängning av utställningen fortsatte och vi fick besök av en av deltagarna som lydigt poserade med sin bild


Vi fortsatte med hängningen men avbröt vid tretiden eftersom det var en del som måste fixas tills vi kunde göra klart i morgon blir bra eftersom biblioteket är stängt torsdag-fredag.

Konstaterade att jag skulle hinna hem och se till katterna innan nästa aktivitet började 17 tur var det.

Väl hemma möttes jag av en ung och gnällig katt som tydligen ville något men vad mer än att ha sällskap


Efter lite orolig rundvandring kröp hon in i hylla och då förstod jag vad som var på gång och bäddade ner henne där, mycket en unge kom fram tyvärr fel väg dessutom tog det tid, ringde min kattkonsult för att få råd och hon rekommenderade att prata med djursjukhuset vilket jag också gjorde efter lite väntetid, medelandet det är många som ringer just nu men vi svarar så fort vi kan, under tiden kom ungen fram helt och hållet.
Rådet från telefon var att peta bort skyddshinnan eftersom inte mamman gjorde det och ge hjärtmassage.
I övrigt sa tjejen att det inte var ovanligt att ungen kom ut fel väg och att det kunde bli en lång natt.

Efter som ungen var stendöd tog jag bort den från mamman.
Passade också på att ringa motbud till kvällens planerade aktivitet, de får klara sig själva vilket säkert går bra.

Efter att ha vilat ett tag har Bullan varit uppe och jamat ängsligt för att sen gå tillbaka och vila förmodligen letar hon ungen, Freddi och Trollet har varit inne och kontrollerat vad som händer, speciellt Freddi undersökte både liggplats och Bullen undersöktes noga sen såg det ut som han skakade på huvet och gick ut förmodligen kommer han att tillbringa natten i sin stuga på bron.

Nu verkar Bullen ha det lugnt, har känt på henne och inte verkar magen vara speciellt stor så det kanske inte händer något mer får väl se vad som händer under natten nu har hon valt min säng som sovplats.

Har dock hunnit med att montera en bild till utsällningen och göra klar utsällningskatalogen och en del annat bla starta diskmaskinen och då visade sig vara stopp i avloppet, härlig avslutning på en normal dag.

Rönnberget 2011-05-24
Ingemar
ronnberget.se




Inga kommentarer: