torsdag 31 december 2009

Årets sista dag

Vår distriktsordförandes tragiska bortgång sätter sina spår på olika sätt på årets sista dag.
Har pratat med några som fick mitt tråkiga mail och alla är chokade och bestörta.

Dagen har i övrigt gått i lugnets tecken med obligatoriska sociala besök och lite hemsidesarbete.
Har också läst dagens PT kanske lite bättre än vanligt och vist förvånas man av både det ena och andra

På insändarsidan hittade jag en insändare som beklagade sig över att det inte fanns någon julgran vid byagården och ironiserade över att vaktmästaren förlagt yxa och såg!

Man kan ju naturligtvis fundera på vad insändaren själv gjort för insats för att skaffa och sätta upp den saknade julgranen? Men det kan ju förstås vara en utflyttad stadsbo som är van att få det mesta färdigserverat på skattebetalarnas bekostnad.

Appropå skarrebetalare så funderar man på hur extra kostnaderna pga att Piteå polisen saknar arrestlokal efter flytten och måste transportera alla arrestanter till Luleå ett antal månader tills finkan är klar skall finansieras. Har ingen som helst aning om hur många resor det kan bli mellan Piteå och Luleå men det talades ju i artikeln om att det skulle behöva sättas in en extra patrull dagligen, undrar just vem som är boven för för denna miss, är det entreprenören så borde han rimligen stå för kostnaderna men förmodligen är det någon som glömt att man faktiskt måste ha en arrestlokal eller kommit på det alldeles för sent och då kunde ett löneavdrag förstås vara på plats.
Men säkert blir det vi skattebetalare som får stå för fiolerna.
Länspolismästarens kommentar var något i stil med att det är sånt man får ta, och skulle det bli fullt i häktet i Luleå så finns det säkert plats i Boden.
Intresant var förstås reporterns oro över hur brottslingarna skulle ta sig hem efter att de släppts, men där hade länspolismästaren klara besked, det får de fixa själva! Fördelen med det är ju att begår de nya brott när de släpps så har de förstås närmare till häktet.

Priset tar nog PT sportredaktion som tilldelat Lina Andersson årets PT-Medalj!!
Märkligt egentligen för läser man deras egen sammanställning, "Fakta Linas karriär i siffror" så verkar det som hon inte gjort någonting sen 2002, men det bekräftar väl bara den redaktionens bristande förmåga.

Snöande och tio minusgrader har betecknat dagens väder och det gillar katterna för idag har det varit långa utomhusvistelser, fördelen med det är ju att de dessutom lägger sig och sover när de kommer in.

Detta får bli årets sista blogg och önskar därmed eventuella läsare ett Gott Nytt År

Rönnberget 2009-12-31
Ingemar

Inga kommentarer: